La Fiscalia investiga les adjudicacions de l’Altis i la piscina de Montflorit a la FCH

ce742d950ca63a98d59ecec5eba0da2e

La Fiscalia provincial de Barcelona ha demanat a l’Ajuntament de Cerdanyola els expedients de les concessions de gestió de l’Altis i de la piscina de Montflorit a la Federació Catalana d’Handbol (FCH). El govern municipal feia pública aquesta situació per desmentir informacions del diari Gol que asseguraven que “la Fiscalia Anticorrupció ha iniciat investigacions” contra l’Ajuntament de Cerdanyola després d’una denúncia presentada pel grup municipal del PP.  Aquestes dues concessions van ser adjudicades directament per l’Ajuntament al 2008, quan Fèlix Riba (CiU) era regidor d’Esports i Santi Cayuela (ICV-EUiA) de Contractació i Finançes. Els dos han declinat fer declaracions a aquesta publicació.

EL PSC RECORDA QUE AL 2008 ESTAVA A L’OPOSICIÓ
“A hores d’ara, i a falta de practicar noves diligències, hi ha sis persones imputades per un jutjat d’instrucció. La majoria, vinculades a l’ajuntament per la seva participació a la regidoria d’esports. Amb els noms dels imputats encara per confirmar, el que es poden avançar són els seus càrrecs: dos exregidors d’esports, una cap d’esports, un exregidor de contractació i d’economia i finances, una cap de serveis econòmics i una cap del departament de contractació”, assegurava el diari Gol. Per contra, el grup municipal del PSC ha volgut aclarir que el rotatiu ha publicat informacions “errònies i sense contrastar”. En aquest sentit,  l’alcaldessa de Cerdanyola i primera secretària socialista, Carme Carmona, que apuntava que la investigació “no la porta la Fiscalia Anticorrupció, sinó la Fiscalia Provincial de Barcelona”, ha remarcat que “el govern municipal no està sotmès a cap investigació ni tampoc la gestió esportiva actual”, ja que al 2008 els socialistes estaven a l’oposició i el govern l’encapçalava Antoni Morral (ICV-EUiA): “El PSC en aquell moment ja va manifestar el seu desacord amb el procediment”, explica Carmona, que recorda que el contracte de concessió de l’Altis es va finiquitar al 2010, quan el PSC ja governava. En aquesta línia, ICV-EUiA ha emès un comunicat on també remarca que  “en cap cas hi ha imputats judicials en aquesta investigació que es troba en una fase de diligències prèvies” i que la “investigació la duu a terme la Fiscalia provincial i no la Fiscalia anticorrupció”.

El passat mes de juliol la Fiscalia va demanar informació sobre els dos expedients d’adjudicació de contractes i el govern els va lliurar immediatament “amb total transparència”, segons Carmona, que desitja que s’esbrini el que calgui amb la “màxima celeritat”. Els socialistes asseguren que el procés es troba en “diligències prèvies” i que no els consta oficialment que hi hagi cap cas obert i cap persona imputada, “només que ha declarat una empleada municipal”.

El PP VA PRESENTAR LA DENÚNCIA PER POSSIBLES IRREGULARITATS EN LES ADJUDICACIONS
Només conèixer la publicació del diari Gol, el president i portaveu del PP a Cerdanyola, Manuel Buenaño, assegurava en roda de premsa que al maig es “va veure obligat” a presentar la denúncia a la Fiscalia després de detectar “possibles irregularitats” en les adjudicacions a la FCH. Buenaño, que recordava que la comissió municipal de seguiment de les concessions que ha gestionat la Federació d’Handbol va ser una proposta seva (juliol 2013) i que va comptar amb els vots en contra de PSC i ICV-EUiA, concretava que les irregularitats detectades són que les adjudicacions de la gestió van ser de forma directa “sense passar pels corresponents concursos públics”. El PP assegura que com a “part denunciant” desconeixen si hi ha imputats o no: “Ara deixarem treballar a la Fiscalia per a què s’esbrini fins a l’última coma  d’aquest tema”, apuntava Buenaño,  que anunciava que ha demanat als serveis jurídics del partit que “confirmin si la denúncia ha recaigut en els jutjats i si es així, que confirmin si hi ha imputacions”.

ICV ASSEGURA QUE AMB LA SEVA GESTIÓ VA EVITAR QUE 900 USUARIS ES QUEDESSIN SENSE SERVEI I 16 PERSONES SENSE FEINA
Per la seva banda, els ecosocialistes defensen la seva actuació tot assegurant que si s’hagués actuat “sense la rapidesa necessària” les conseqüències haguessin estat el tancament de l’Altis i de la piscina de Montflorit, l’acomiadament de 16 treballadors i deixar sense servei a més de 900 persones que utilitzaven l’Altis i a totes aquelles que volien fer ús de la piscina de Montflorit. Des d’ICV-EUiA s’apunta que “en cas que existeixin errades de tipus administratiu” volen que s’aclareixin. Els ecosocialistes també condemnen “les insinuacions que s’han produït els darrers dies que pretenen relacionar una investigació de possibles errades administratives amb un inventat cas de corrupció” i adverteixen que “si consideren que alguna d’aquestes insinuacions pot ser constitutiva de delicte afectant la nostra honorabilitat” recorreran “immediatament a les instàncies judicials pertinents”.

D’altra banda, diferents agències d’informació asseguraven dissabte que l’exalcalde de Cerdanyola, Antoni Morral (ICV), actual secretari de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), havia declarat dijous davant la Policia Nacional, assistit per advocat, en relació amb la investigació de la Fiscalia per suposades irregularitats en dues adjudicacions municipals.

Segons han informat a Efe fonts pròximes al cas, Morral, que va ser alcalde de Cerdanyola entre el 2003 i el 2011, va comparèixer ahir davant la Policia Nacional per una investigació oberta per la Fiscalia, arran d’una denúncia del PP, sobre la concessió municipal el 2008 de la gestió i explotació de la piscina de Montflorit i de l’explotació del Centre Esportiu Altís.

CXC DEMANA ACLARIMENTS AL GOVERN MUNICIPAL

Després de la informació publicada per Gol, el grup municipal de Compromís per Cerdanyola assegura que el govern municipal ha de concretar “si les persones imputades continuen al front de les seves responsabilitats a l’Ajuntament en el moment actual i, si fos així, si el govern les pensa mantenir en el càrrec”. També creuen que el govern local ha d’explicar si “ha estudiat o estudia personar-se en la causa per tal de defensar els interessos del poble de Cerdanyola perjudicat per les connivències entre governants locals i la FCH que Compromís ja havia denunciat reiteradament”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?