La CUP demana el vot com a “l’única força real d’esquerres”

WhatsApp Image 2024-04-29 at 09.49.47

En un vermut al casal popular La Flama, les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) s’han reivindicat com “l’única força real d’esquerres” per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. La número 6 per la llista de Barcelona, Mar Ampurdanès, i el número 48, el cerdanyolenc Eduard Garzón, s’han mostrat molt crítics amb les “polítiques de maquillatge”que van acompanyades d’un “projecte polític de fons que defensa el contrari”.

Ampurdanès assegurava la legislatura ha estat “tirada per la borda” per part d’ERC: “Hem vist com les esquerres guanyaven força, formant part d’un pacte d’investidura amb Pere Aragonès. Però a quin preu? Hem regalat la nostra sobirania a l’estat depenent dels pactes”. En aquesta línia, la candidata defensava el de la CUP, tot remarcant que no cal estar al govern per condicionar les coses. “No entrarem a governar per desplegar el programa d’un altre. Entrarem quan veiem que amb allò aconseguim avançar”, assegurava. Tant Ampurdanès com Garzón lamentaven la falta de coherència del govern i dels Comuns en projectes com el del Hard Rock: “No podem fer polítiques de maquillatge mentre el projecte de fons del país va en una altra direcció”.

D’altra banda, també aprofitaven el vermut per defensar-se de les crítiques que els fan altres partits. “Ens diuen que no som flexibles als canvis, però el que passa és que ens mantenim en allò que pensem”, afirmava Ampurdanès. Quant a les crítiques rebudes pels independentistes, Garzón, un dels 11 CDR processats per l’anomenada Operació Judes pels quals la fiscalia demana 27 anys de presó, explicava que és “injust” que posin la CUP al mateix cistell que altres forces polítiques” en la culpabilitat del fracàs de l’independentisme. “Nosaltres sempre hem cridat a la desobediència pacífica i sempre intentem complir allò que diem”, indicava el cerdanyolenc, que veu l’amnistia com a “punt d’inici de negociació política”. Però afegia que ha de ser que la societat catalana qui “decideixi el seu futur democràticament”. Finalment, Garzón va ser molt clar a l’hora de demanar el vot: “Doneu-nos aquesta responsabilitat i poder de canviar les coses, veurem què passa”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?