La campanya de prevenció d’incendis a Collserola comença tres setmanes abans

WhatsApp Image 2024-05-02 at 10.19.15

La campanya de prevenció d’incendis a Collserola i els boscos metropolitans començarà el 24 de maig i s’allargarà fins a principis de setembre. La novetat d’enguany és l’avançament de l’inici de tota la campanya, tres setmanes abans que els anys anteriors.

Enguany, entre el 24 de maig i principis de setembre, període que es preveu amb màxim risc d’incendi, es reforça el dispositiu, que funciona cada dia de la setmana en horari de matí i tarda. La principal actuació del dispositiu és la vigilància activa sobre el territori amb la funció d’alertar precoçment d’una columna de fum i avisar els serveis corresponents per apagar el foc i evitar-ne la propagació. El dispositiu operatiu està format per 12 torres de guaita (8 de gestionades pel Consorci i 4 per la Diputació de Barcelona), un equip de suport mòbil que patrulla pels diferents camins del Parc, l’equip de guardes i una central de comandament i comunicacions situada a la seu dels serveis tècnics del Parc Natural.

Tot i l’elevat nombre de conats d’incendi que es produeixen, el nombre d’hectàrees afectades és molt baix gràcies a la ràpida detecció i actuació dels cossos d’extinció.

L’any passat es van produir 75 incendis, que en el conjunt de la metròpolis de Barcelona van significar un total de 14,28 ha. D’aquests, en l’àmbit de Collserola es van registrar 21 ignicions, amb un total de 2,10 ha cremades. El protocol d’actuació en situació de risc alt o extrem d’incendi forestal s’està actualitzant amb les novetats del Pla Alfa, que té en compte les situacions de perill en 5 nivells operatius (del 0 al 4).

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?