L’Ajuntament assumirà la gestió directa de Guiera el 5 d’agost

1a1c7a0ba8794f499343f3710b15a9ab

El proper 4 d’agost finalitza la intervenció del PEM Guiera, dos anys després que l’Ajuntament de Cerdanyola intervingués l’equipament, i l’executiu d’Escolà ha posat avui sobre la taula una solució. El consistori assumirà la gestió directa de Guiera el 5 d’agost, però inicialment els serveis els prestaran les empreses que surtin guanyadores dels cinc concursos de lliure concurrència que l’Ajuntament ha convocat per als serveis de  monitoratge, neteja, manteniment, administració i direcció del centre.

Davant les últimes informacions aparegudes, l’alcalde Carles Escolà ha transmès un “missatge de tranquil·litat” tot assegurant que està garantida la continuïtat del PEM Guiera i dels treballadors -les bases dels contractes estableixen la seva subrogació i el fet que la qualitat del servei no es pot veure afectada- i aclaria que la transició es farà “de manera totalment transparent”. Malgrat entendre que el govern havia d’actuar “per garantir les la continuïtat del centre i dels treballadors”, les crítiques cap a la Federació Catalana d’Handbol (FCH) han estat clares: “La situació creada és responsabilitat principal de la FCH”, assegurava Escolà. I el regidor de Contractació i Compres, Iñigo Enterria afegia que “la gestió del PEM Guiera feta per la FCH és, com a mínim, poc acurada”.

EL CONTRACTE ES RESOLDRÀ PERQUÈ LA FCH VA PRESENTAR CONCURS DE CREDITORS
L’objectiu final del govern municipal, segons explicava Escolà, és “municipalitzar” el servei. Però primer es viuran dos processos paral·lels, apuntava Enterria. Per un costat, es resoldrà el contracte de concessió amb la FCH perquè  “existeix una causa objectiva que és que la FCH va presentar concurs de creditors”. En aquesta línia l’Ajuntament farà una proposta econòmica sobre el valor de reversió de la concessió on es descomptaran les despeses que ha tingut l’Ajuntament durant la intervenció del servei, les inversions que la FCH no ha realitzat -valorades en 1 milió d’euros, segons el regidor de Finances i Serveis Econòmics, Dani Mallén- i l’expedient sancionador que es va aprovar a l’últim ple municipal. D’altra banda, el consistori ja ha publicat les bases dels cinc contractes de serveis que han de prestar les empreses que guanyin el concurs. “Els contractes tindran una durada de sis mesos prorrogables a sis més amb l’esperit d’internalitzar el servei, durant aquest temps ens donarà temps a veure què podem internalitzar i què no”, explicava Enterría. A més, durant el temps que durin aquests contractes, l’executiu d’Escolà estudiarà quins són els instruments més adients per prestar el servei. En aquest sentit, la creació d’una empresa municipal,per prestar tots els serveis és només una de les opcions, apuntaven des del govern.

Per a Mallén, l’anterior govern encapçalat per Carme Carmona (PSC) va tenir indicis dels problemes de gestió que tenia la FCH en la gestió del PEM Guiera al 2011, quan l’organisme no va fer front a diverses factures de subministraments impagades i les que va haver d’assumir l’Ajuntament. En el repàs dels antedecents de la situació actual, el regidor republicà recordava que al juliol del 2013 la FCH i a l’estiu del 2014 anunciava que no podia seguir prestanr el servei. Mallén remarcava que tots els informes que s’han fet durant la intervenció demostren la viabilitat de Guiera. “L’equipament en tot moment ha estat rendible i mai haurien d’haver perillat els llocs de treball. Si ens cenyim a la defensa dels interessos d’usuaris, treballadors i Ajuntament, la situació podria haver estat resolta des de fa temps”.  

GUIERA I XARAU, UN ÚNIC MODEL I UNA ÚNICA GESTIÓ
Actualment el govern treballa perquè a llarg termini el PEM Guiera i Can Xarau segueixin un mateix model i formin part d’una mateixa unitat de gestió, segons anunciava el regidor d’Esports, Josep Grau.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?