Héctor Gallego: “L’objectiu és estar al top 5”

WhatsApp Image 2024-04-05 at 8.03.01 AM(1)

El cerdanyolenc Héctor Gallego ha estat nomenat nou entrenador de la selecció alemanya femenina d’hoquei patins. Amb quatre anys va començar a jugar  al Cerdanyola CH i va passar per tota la base fins arribar al primer equip. També va jugar al CH Ripollet i el RHC Wolfurt austríac. Com a entrenador ha dirigit conjunts de Cerdanyola i del 2020 al 2022 va ser entrenador del primer equip femení de l’Sferic Terrassa. Actualment és tècnic i director esportiu del RHC Wolfurt.

 

Fa pocs dies se’t nomenava nou entrenador de la selecció alemanya femenina d’hoquei patins. Com has arribat fins aquí?

De forma inesperada. Fa un any i mig que vaig decidir marxar a Àustria, que és on visc ara, amb la meva parella. I abans portava la coordinació esportiva i el primer equip femení de l’Sferic Terrassa. Allà vaig coincidir amb un noi alemany que és entrenador del Reus Deportiu. Ara ell porta la direcció esportiva de la selecció sènior d’Alemanya i buscaven un canvi d’aire de la selecció femenina. Com sabia que estava per aquí, em va trucar. Vam anar dues setmanes a Dusseldorf per conèixer les jugadores. Més o menys la prellista està feta, són unes 18 jugadores i cinc porteres.

I quin és el potencial de l’hoquei patins femení alemany?

Van quedar terceres a un Mundial a França fa uns vuit anys. Després han fet també resultats de top 4, top 5 i top 6. Per desgràcia, l’últim europeu a Olot no va anar bé i s’han quedat al Mundial B. Ara s’ ha de veure si hi ha un play-off de repesca entre el B i l’A, que amb el masculí ja es fa. Però l’objectiu és estar al top 5.

Has estat entrenador a Cerdanyola, Terrassa i al Wolfurt. Creus que portes una bona experiència a la motxilla?

Honestament, sí. Ara tinc 28 anys i sempre dic que se’m dona millor entrenar que jugar. Quan jugues, és fins on arribi el teu cos i les teves capacitats tècniques. I cadascú té el seu límit. En canvi, com a entrenador trobo que hi ha més potencial. Amb la base, a Cerdanyola he estat treballant molts anys i a Terrassa vaig aprendre molt perquè em va tocar portar un equip femení que vivia un conflicte intern. Amb aquesta situació vaig aprendre molt sobre gestió de persones. Aquí porto un equip juvenil, que a nivell tècnic és una mica inferior al que em trobaria a Cerdanyola, per exemple. Però la barrera de l’idioma també és un repte engrescador.

Vas marxar de Catalunya per jugar al Wolfurt. Allà es pot viure millor de l’hoquei?

Al 2018 vaig marxar de Cerdanyola cap aquí i vaig fer un any d’hoquei patins. Les condicions eren molt bones pel nivell que té un jugador de Nacional Catalana. Normalment et posen un pis, et donen una feina i un sou petit d’uns 400 euros. També t’ajuden amb l’idioma. Al finals del 2019 vaig tornar a Catalunya per feina. Ara he tornat a Àustria també per motius laborals i aprofitar també per viure l’hoquei.

Com a jugador vas començar als quatre anys i vas arribar al primer equip del Cerdanyola. Era el teu somni?

Sí, sempre he estat un friqui de l’hoquei patins. I a més de petit em va tocar viure a un Cerdanyola CH que jugava a Nacional Espanyola i a OK Lliga. Finalment vaig arribar-hi, però el meu pas va ser fugaç i després vaig jugar al Ripollet. Però sempre dic que soc del Sarda.

Precisament vas deixar el Cerdanyola a Nacional Catalana i ara juga a OK Plata. Com veus l’evolució del club en aquests anys?

Sobretot en els últims dos o tres anys la base ha fet un pas endavant. Crec que amb l’Andi el club també va evolucionar molt en quant el primer equip, que va fer  un salt qualitatiu de Nacional Catalana a OK Plata. Aquest any amb el Marc Coy, amb l’Álvaro i amb un projecte una mica nou, des de fora és que hi ha un pressupost més gran i els objectius són més ambiciosos i tant de bo aconsegueixin l’ascens a OK Lliga. És molt bo per la ciutat que com a mínim el club un projecte de de competició nacional.

Després d’entrenar i jugar molts anys al Cerdanyola CH quin és el millor jugador o jugadora que has vist al club?

Quan era aleví seguia l’OK Lliga i al·lucinava amb el Lucas Ordoñez, també amb el Marc Coy o el Sergio Miras. Com a jugador amb qui he coincidit a la pista, et diria el Pere Antón, un porter que es va retirar fa 4 o 5 anys i el recordo com un porteràs.

Quins són els teus referents?

Com a jugadors m’agraden molt Lluís Teixidó i en Marc Gual. Com a entrenador, l’Alejandro Domínguez, que ha estat molts anys a Reus. També un entrenador portuguès que està ara mateix a la selecció i que havia estat al Barcelos. Crec que ha fet molta feina perquè es pensa que l’hoquei portuguès és molt directe i aquest tio en canvi veus en un partit i els seus equips no juguen a això. És un hoquei més elaborat també.

Com jugarà la selecció alemanya d’Héctor Gallego?

Soc molt guardiolista i intento aplicar una mica això a l’hoquei. Penso que si tens la pilota et poden fer menys mal. Clar, si ets Alemanya i jugues contra Espanya o l’Argentina, et costarà molt que la tinguis tu. També haurem de plantejar un estil amb defensa alegre i ofensiu. És a dir, no tancar-nos a les àrees que és una mica el que es pot pensar d’Alemanya. I en atac, contra els equips com nosaltres o una miqueta superiors o inferiors jugarem a tenir la pilota, a construir i a intentar tenir tota l’estona la pilota i generar ocasions. I contra els equips més potents… Ho haurem de veure, perquè els propers mesos se sabrà si estem al Mundial A o al B. I clar, això canviarà molt la situació.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?