Guanyem es reivindica com l’únic projecte que defensa la gent treballadora

WhatsApp Image 2023-05-22 at 08.59.33

Com “l’única alternativa d’esquerres al PSC” es reivindicava Guanyem en el seu acte central de campanya al local de l’associació de veïns de Sant Ramon. “Nosaltres no volem recuperar l’Ajuntament perquè no és nostre ni ho ha estat mai, el que volem és que el 28-M preneu l’Ajuntament i no deixeu que ningú més us digui que renuncieu a res”, anunciava l’alcaldable Ivan González.

Per a la número 2 de la candidatura, Cristina Gallardo, el mandat 2015-19 el govern de Compromís va permetre demostrar que existeix una altra forma de fer política. “Som aquí per treballar per una Cerdanyola justa, solidària amb uns serveis públics de qualitat i amb una vida digna per als seus ciutadans”. Per la seva banda, la militant d’Alerta Solidària i la CUP, Mar Ampurdanès, recordava que havia viscut a Cerdanyola quan estudiava a la UAB. “Ni feixistes ni amics de feixistes faran que els hi cedim ni un sol pam de la universitat”, exclamava mentre destacava el paper de Guanyem als municipis per mantenir la lluita antirepressiva i combatre el règim del 78: “Aquestes eleccions també van d’independència i dels drets de totes nosaltres. No mirarem a un altre costat com fan ERC i Junts”.

“Teniu un projecte col·lectiu brutal, heu estat capaços de trencar l’hegemonia del PSC i teniu referents de la lluita de classe com Dolores Sánchez o Saturnino Bernal. Guanyem és el vot d’orgull de classe, no renunciarem ni a un dels nostres drets”, destacava la secretària nacional de la CUP, Laure Vega, que remarcava que quan formacions com Guanyem entren al consistori el que fan és construir “contrapoder”. A més, assegurava que Guanyem és “la primera trinxera antifeixista” a Cerdanyola.

Carles Escolà: “Les poques coses que s’han fet en aquest mandat són el llegat del nostre govern”

Per a l’exalcalde Carles Escolà en aquestes eleccions municipals cal decidir entre dues opcions: “Continuar amb la política de sempre que fa el PSC o reprendre el camí del canvi que vam iniciar el 2015”. En aquesta línia Escolà recordava que ells han estat els únics capaços de disputar l’hegemonia al PSC a Cerdanyola. “Tenim el millor projecte i el millor candidat”, assegurava a la vegada que defensava Guanyem com “l’únic projecte que té l’objectiu de defensar els drets de la gent treballadora d’aquesta ciutat”. I és que, afegia l’exbatlle, només quan ells poden condicionar les polítiques municipals “passen coses diferents” a Cerdanyola. “Les poques coses que s’han fet en aquest mandat són el llegat del nostre govern”, afirmava Escolà, que posava en valor Guanyem com a garantia de “polítiques actives d’habitatge”, una “fiscalitat progressiva”, un ajuntament que “pensi en la necessitat dels barris i dels carrers”, dels “equipaments on fem la nostra activitat esportiva, cultural i associativa”, d’apostar per la gestió pública dels serveis públics i de la participació ciutadana.

Ivan González: “No cal triar entre ideologia i una bona gestió”

Finalment, l’alcaldable Ivan González, centrava el seu discurs en l’actitud de la resta de partits al debat electoral organitzat per Cerdanyola Empresarial. “Som necessaris perquè a resta ens fan necessaris. Mentre la resta de representants progressistes van anar a vendre o comprar el capitalisme, nosaltres vam dir que pujarem els impostos a les grans empreses i ajudarem el petit comerç. Està bé dir-ho arreu, i fer-ho a l’ajuntament. I nosaltres ja ho hem fet”, recordava l’alcaldable, que apuntava que “l’ecologisme sense lluita de classes és jardineria”.

A més, criticava els que fan bandera de l’estabilitat. “Jo no sé quants habitatges es construeixen amb estabilitat i consens. El govern del PSC no ha fet ni una sola proposta transformadora ni d’habitatge”, assegurava González, que també es mostrava crític amb la marca Ciutat del Coneixement: “La ciutat del coneixement és que els nens no hagin d’estudiar en barracons o tinguin goteres a sobre”. Però si una cosa remarcava el candidat és que aquestes eleccions no cal triar entre ideologia i bona gestió. “És quan renunciem a la política que l’extrema dreta avança”, afirmava.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?