Generalitat i govern espanyol creen un grup de treball per impulsar la planta de xips de Cerdanyola

WhatsApp Image 2024-02-08 at 08.41.35
Natàlia Mas i José Luis Escrivá / Foto Generalitat

La Generalitat i el govern espanyol han acordat treballar per desplegar projectes relacionats amb la indústria dels semiconductors a Catalunya. Així ho han pactat la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, i el ministre de Transició Digital i Funció Pública, José Luis Escrivá, que han establert crear dos grups de treball per triar endavant la instal·lació d’un centre tecnològic de producció de xips al Parc de l’Alba, la planta coneguda com a Innofab; i diverses iniciatives relacionades amb la tecnologia quàntica.

L’Innofab és un projecte valorat en 365 milions d’euros i que es cofinançarà amb fons europeus, tal com van establir Aragonès i Pedro Sánchez en la reunió que van mantenir el 21 de desembre al Palau de la Generalitat.

A la sortida de la reunió, la consellera Mas Guix ha destacat “l’esperit de col·laboració” del nou ministre de Transició Digital perquè l’Innofab sigui una realitat. Aquesta planta, valorada en 365 milions d’euros, es cofinançarà amb fons europeus Next Generation. La planta consisteix en la creació d’un espai de 2.000 metres quadrats especialitzat en fer prototips de xips amb materials alternatius al silici, que és el que actualment s’utilitza per fabricar aquest producte. El seu finançament es va acordar el passat 21 de desembre en la reunió mantinguda entre els presidents Pere Aragonès i Pedro Sánchez al Palau de la Generalitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?