Esquerra reclama que el govern faci una sessió oberta amb l’oposició sobre el futur de la recollida selectiva

recollida

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha encarregat diversos estudis per conèixer com millorar la recollida selectiva als municipis metropolitans per assolir els objectius que determina la Unió Europea, en el sí del Programa Metropolità de Prevenció i Gestió de Residus Municipals 2019-2025 (PREMET25). “L’estudi ha de presentar el millor sistema per incrementar la recollida selectiva als objectius indicats pel PREMET 25: un 55% al 2025”, remarquen des d’ERC. La formació reconeix la voluntat del govern de la ciutat de compartir amb els grups de l’oposició els estudis previs que es realitzen i proposa la realització d’una sessió oberta amb tots per analitzar les propostes que indiquen els informes de l’AMB i per tal que el model que s’apliqui sigui de consens a la ciutat.

ERC lamenta la situació actual del sistema de recollida de residus a la ciutat, molt lluny dels objectius fixats, pel que fa a la recollida selectiva, així com per la pròrroga del contracte actual del servei que condiciona a mantenir-lo durant dos anys més. “En el cas de Cerdanyola, la recollida selectiva és d’un 35,90%, lluny dels objectius fixats per la UE pel 2025”, apunten.

Els republicans recorden que en reiterades ocasions, a través de mocions presentades i aprovades, en diferents sessions plenàries, al desembre del 2018, al desembre del 2019, “per activa i per passiva, s’ha fet esment a la necessitat de realitzar estudis, d’implantar canvis per tal d’assolir de cara a assolir els objectius de recollida selectiva de residus fixats per l’any 2020, avaluant com a mínim la viabilitat tècnica i econòmica d’implantar el sistema de recollida porta a porta (ja sigui a tot el municipi, ara sigui per barris), o el sistema de pagament per generació o qualsevol altre sistema”. L’aprovació d’aquestes mocions per part del ple municipal ha recordat, segons ERC, el “consens ampli sobre la necessitat de canviar el model en la gestió de residus, que no fer-ho té un impacte negatiu sobre el medi ambient, que si no assolim el percentatge que fixa la UE comportarà multes en el futur i un encariment del servei del tractament de residus pel cànon de diposició i sanejament que haurem de pagar tots els cerdanyolencs i les cerdanyolenques”.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?