‘ERROR 404. Imatges censurades’, nova exposició al MAC

unnamed

L’Associació d’Amics del Museu d’Art de Cerdanyola i l’Associació d’Artistes Plàstics de Cerdanyola amatents a les problemàtiques del nostre entorn han presentat l’exposició “ERROR 404. IMATGES CENSURADES” a mode de reflexió i d’alerta sobre la manca de llibertat d’expressió i la censura.

A partir de tres episodis de censura motivada per la nuesa d’unes obres s’ha demanat a tres artistes de la nostra ciutat Claúdia Carreras, Olga Molina i Txan Grau la creació d’una obra nova que denuncies els episodis viscuts i d’aquesta manera donar resposta artística a un art censurat.

Tres exemples d’obres relacionades amb la nostra ciutat que han patit la cruesa de la repressió en un període de temps que va des del 1975 fins a l’actualitat i ens mostra com malgrat trobar-nos en el segle XXI la llibertat d’expressió continua essent una fita llunyana.

La duresa de la censura queda reflectida en les peces exposades, des del dibuix realitzat per Jesus Bolinaga pel qual va ser jutjat just al finalitzar el franquisme i que ha estat treballat amb una mirada irònica per Olga Molina, passant per la peça censurada d’Estela Diaz de Quijano qüestionat per Claúdia Carreras fins arribar a l’actualitat on les xarxes ens tornen a imposar unes normes allunyades de la llibertat d’expressió reclamada per l’obra de Txan Grau.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?