ERC: “Pujar els impostos sense fer canvis organitzatius no implicarà la millora dels serveis”

WhatsApp Image 2023-10-18 at 08.40.29(1)

Davant la proposta d’Ordenances Fiscals que el govern municipal presentarà demà per a la seva aprovació en un ple extraordinari, ERC creu  que “pujar els impostos sense fer canvis organitzatius no implicarà la millora dels serveis a la ciutadania”.

Els republicans asseguraven a la premsa que el govern municipal no els hi ha donat cap explicació de la motivació de la pujada de l’11’6% de l’Impost de Béns Immobles (IBI). “No estem en contra de l’augment d’impostos si és necessari, però sempre a canvi d’una millora dels serveis que rep la ciutadania”, defensava el portaveu del grup municipal d’ERC, Íñigo Enterria, que recordava que pujar els impostos no suposarà cap millora dels serveis a la ciutadania sense uns canvis en l’organització que els republicans ja fa tres mandats que reclamen per fer de l’ajuntament una administració àgil, eficaç i propera.

D’altra banda, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) també augmentarà i els republicans no entenen uns criteris de zonificació marcats pel govern en base a una sectorialització de fa 20 anys que no respon a la realitat actual del municipi.

L’any 2022 només es va executar  un 19.34% de les inversions previstes, va haver-hi un superàvit de quatre milions d’euros, un romanent a tresoreria de 14,5 milions d’euros i les previsions per al 2023 “són acabar amb uns números molt semblants”. En aquest sentit, Enterría apuntava que “estem recaptant impostos i no els estem posant al carrer”. Una realitat agreujada, segons ERC, per la situació de l’organització: “18 dels 38 caps de servei o secció de l’Ajuntament estan vacants o en situació de precarietat amb assignació de funcions. A més, el coordinador general assumeix tasques de Recursos Humans, Serveis Econòmics, Organització i Ocupació.

ERC recorda que el PSC no va presentar els pressupostos per al 2023 tot argumentant que prorrogaven el pressupost per la incertesa del moment. “El problema no era la incertesa sinó la certesa que l’any 2023 era un any electoral i el PSC no volia patir el desgast en vots que podria suposar fer els ajustos necessaris que demanaven les finances municipals”, defensava Enterría. “El temps ha demostrat que els pressupostos del 2022 no eren una bona eina per afrontar l’any 2023 i la mala gestió del PSC ha portat al present escenari on s’augmenten els impostos en un moment molt delicat per les economies familiars i de les empreses”, afegia.

Exigeixen al govern que compleixin amb la voluntat de mà estesa

Lluny de complir amb allò que l’alcalde va assegurar quan els socialistes van obtenir la majoria absoluta del plenari, el PSC “fa servir la seva majoria per aprovar-ho tot sense el previ consens amb l’oposició”, critiquen els republicans. “No reclamem només informació, sinó que compleixin amb la seva oferta de treballar amb l’oposició i ens permetin fer aportacions en temes estratègics com son les Ordenances Fiscals o el Pressupost General per al 2024”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?