ERC presenta al•legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità

WhatsApp Image 2024-01-18 at 12.14.17

ERC Cerdanyola ha presentat al·legacions al Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM) aprovat pel Consell de l’AMB el 21 de març de 2023. Els republicans asseguren que ho fan amb la finalitat de “millorar la vida de la ciutadania de Cerdanyola, superar els dèficits urbanístics que arrossega la ciutat des d’antic, dins d’una àrea metropolitana de Barcelona realment policèntrica i vertebrada en els seus 36 municipis”.

Què proposen?

Les al·legacions presentades per ERC proposen evitar la construcció d’un abocador al clot de l’argilera l’Almar, defugir d’una metròpoli centrada en les necessitats de la ciutat de Barcelona -per a ERC la quota de solidaritat metropolitana d’assumir les externalitats negatives “ha comportat un cost massa important que s’ha de rescabalar amb actuacions al nostre territori i deixar de ser el pati del darrera de les necessitats de Barcelona”i que l’AMB assumeixi les càrregues econòmiques de les expropiacions de zones verdes. ERC destaca el “deficient estudi” i propostes del PDUM en els àmbits dels barris de Can Cerdà, Montflorit i de Bellaterra, dels polígons industrials de la Bòbila i de Santa Anna/Passeig de la Riera, dels espais residencials Serraperera, Parcers, Can Antolí i Turonet; Campoamor / Can Magí i Can Jeroni Martí, Bellaterra. “En totes aquestes zones les propostes del PDUM no responen a les necessitats del municipi”, asseguren els republicans. “Haurien de promoure solucions des del punt de vista mediambiental, de mobilitat sostenible, d’habitatge i activitats empresarials, i d’ordenació adequada d’acord amb la ciutat actual”, afegeixen. Finalment, des d’ERC es considera “inversemblant” que de les centralitats creades pel PDUM, s’esculli una zona com el Baricentro i no la UAB, “veritable centre d’impuls del coneixement, de la tecnologia i de la mobilitat del Vallès metropolità”. Per al cap de llista Albert Turon,  “Cerdanyola pateix d’estratègies urbanístiques que no li són pròpies a les seves necessitats i que responen a d’altres alienes que tampoc són de caire metropolità, sinó exclusivament de Barcelona o de Sant Cugat”. En aquest sentit, apunta que “no ens hem de deixar dur per dinàmiques que només ens porten les externalitats negatives, com ha passat amb els abocadors, sinó per dinàmiques pròpies que posin en valor a Cerdanyola del Vallès dins del territori metropolità”.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?