ERC portarà al ple que Cerdanyola tingui els plans d’emergència que li pertoquen

erc

El grup municipal d’ERC demanarà que s’incorpori per urgència a l’ordre del dia del ple municipal d’aquest dijous una moció per al compliment de la normativa en matèria de protecció civil i emergències. Al ple de desembre, els republicans jan va assegurar que Cerdanyola no tenia els plants de protecció civil i d’emergències que marca la normativa. “Han passat tres mesos i no veiem que el govern municipal hagi estat proactiu”, explicava la regidora Carme Pina.

“Cerdanyola hauria de tenir 9 plans d’emergència i només en tenim tres, que estan caducats”, destacava la portaveu d’ERC, Helena Solà. Concretament el pla bàsic d’emergències municipals de protecció civil al que va fer referència l’alcalde al passat plenari està caducat des del 2014, segons els republicans. “A Cerdanyola ens passa un gasoducte i un oleoducte i tenim instal·lacions de gas i transformadors en zona forestal i urbanitzacions en zones forestals”, explicava Solà. Els republicans presentaran la moció perquè entenen que “un municipi com Cerdanyola no pot incomplir de forma flagrant la llei i perquè com a institució hem de ser exemplars en el compliment de les normatives”. Unes normatives que “ens obliguen a tenir una sèrie de plans, que ens obliguen a fer una revisió dels hidrants i que s’està incomplint sistemàticament”, assegurava Solà: “El que ha de fer l’Ajuntament és actuar de la manera més àgil i diligent possible”. Els republicans esperen el suport de tots els grups perquè és “una moció fonamentada en les diferents normatives que ens afecten com a municipi”. El text exigeix al govern municipal a actualitzar l’anàlisi de riscs dels plans existents en el termini no superior a sis mesos i també a realitzar l’anàlisi del riscs sísmics, de nevades, de transport de viatgers per ferrocarril, de transport de mercaderies perilloses, de vent i radiològic per tal de disposar del Document de protecció municipal (DUPROCIM) en el mateix termini. També es demana al govern municipal que en el termini de 8 mesos, l’Ajuntament haurà format i informat a tots els equips humans municipals en les seves funcions en el DUPROCIM i realitzarà un simulacre de despatx. Un dels punts sol·licita al govern municipal que, abans de juny del 2021, l’Ajuntament tingui un informe actualitzat sobre l’estat de tots els hidrants i, si s’escau, que descrigui i pressuposti les oportunes gestions a realitzar per tal de tenir els hidrants homologats i complir les característiques establertes legalment. També es demana a l’executiu de Cordón que actualitzi actualitzar el Plànol de delimitació dels àmbits afectats per la llei 5/2003 en un període no superior a l’any des de l’aprovació d’aquesta moció. Finalment, s’exigeix al govern municipal a executar totes les franges de protecció perimetral determinades en el plànol de delimitació de les urbanitzacions i nuclis urbans, edificacions i instal·lacions aïllades en el termini d’un any des de l’aprovació definitiva de l’esmentat plànol.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?