ERC farà oposició, però deixa la porta oberta a un govern de majoria

d8c427c7dd6445d50d9342ac3fcef82e

ERC s’ha cansat d’esperar. Els republicans ja van anunciar dimecres passat que si a la reunió per parlar sobre l’ampliació de govern no prosperava la seva proposta d’un govern de majoria donarien per trencades les negociacions. Després que la trobada no comptés amb l’assistència de CiU -“Convergència entén que la proposta que se’ls fa des de Compromís no és suficient per seure”, explicava el regidor Íñigo Enterria-, el grup municipal republicà assegurava que farà oposició, però deixa la “porta oberta” per a un govern amb majoria: “La nostra proposta està sobre la taula, mentrestant farem la feina que ens toca fer. Ells que facin les assemblees que creguin, nosaltres comencem a fer oposició de veritat”, avançaven els republicans.

Des d’ERC continuen tenint clar que l’única manera que té la ciutat per tirar endavant és un govern ampli. “Si no és així, ens aboquem a la inoperància que hi ha hagut aquests set mesos”, remarcava Enterría.  “Ni governen, ni deixen governar. Portem molts mesos en el purgatori i pensem que cal fer un cop de puny”, afegia la portaveu republicana, Helena Solà, que concretava que l’oposició dels republicans serà “responsable” i votaran favorablement tots aquells punts que els unien amb Compromís. Però també hi haurà lloc per a la crítica: “En molts punts ens hem trobat a l’esquerra del govern i el que no farem serà renunciar-hi”, afirmava el regidor Dani Mallén.

NO ROTUND A UN GOVERN EN MINORIA AMB COMPROMÍS
A la roda de premsa de valoració de la reunió, ERC va tornar a deixar clar que “sota cap concepte” governarà en minoria amb Compromís. Malgrat això, els republicans asseguraven que fins ara s’han mantingut “lleials a l’objectiu de tenir un govern de majoria que liderés Compromís”, però el que no pot pretendre CXC és que “es garanteixi la governabilitat si no s’amplia el govern”.

“LA MAGNITUD DELS PROBLEMES QUE PATEIX CERDANYOLA REQUEREIX D’UNA MAJORIA SÒLIDA”
 Dos dies abans de la reunió de divendres, ERC va convocar una trobada oberta al seu local on va explicar la situació actual de les negociacions per a una ampliació del govern que garanteixi l’estabilitat a la ciutat. “No hi ha comunicació ni transparència per part del govern”, van criticar els republicans. Davant una trentena de persones, els regidors d’ERC van assegurar no entendre la posició de bloqueig respecte a l’entrada de CDC al govern “més enllà d’un purisme polític sense gaire sentit”. Els republicans creuen que s’hauria de començar a valorar “quin tipus de CiU tenim a Cerdanyola, sense Unió i amb dos de tres regidors independents” i consideren que “seria millor” tenir els convergents al govern “posant en marxa projectes de ciutat que no condicionant aquests projectes des de l’oposició”. A més, en aquesta línia des d’ERC s’apuntava que “durant la campanya electoral l’actual alcalde parlava de pactes en base al programa”.

“Un govern a 9 entre CxC i ERC treuria càrrega de feina als actuals cinc regidors, però quines polítiques es farien?”, es preguntava Mallén. “Només una majoria al govern permetrà vetllar pel compliment dels compromisos de les parts sense dependre de tercers”, remarcava i afegia que “la magnitud dels problemes que pateix Cerdanyola requereix d’una majoria sòlida que cap govern en minoria podrà garantir”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?