ERC assegura que Catalunya i la seva gent són la millor proposta per al 12 de maig

WhatsApp Image 2024-04-29 at 09.49.13

“Hem d’explicar amb molt d’orgull totes les coses que hem fet i que cap altre govern pot dir que hagi fet”, exclamava la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, en un acte de campanya d’ERC al MAC. En aquest espai del centre de Cerdanyola, la republicana convidava a l’optimisme de cara a les eleccions del 12 de maig: “Podem anar amb el cap ben alt d’haver estat fidels a allò que sempre hem defensat. Tenim molt a guanyar perquè aquest país tingui un govern al costat de la gent i al costat de Catalunya”.

Tània Verge: “El 12 de maig ens juguem seguir avançant en drets”

La consellera, número 8 a les llistes d’ERC, va centrar el seu discurs en l’obra de govern i les polítiques feministes desplegades. En primer lloc, destacava que aquest executiu ha estat el primer que compta amb una conselleria d’Igualtat i Feminismes. En aquesta línia, apuntava que Catalunya és el primer país del món en haver posat al centre l’equitat menstrual tot garantint productes d’higiene menstrual reutilitzables i assegurava que el govern d’ERC ha acabat amb el finançament públic a escoles que segregaven per sexe, ha apostat per la feminització dels cossos de seguretat, ha augmentat la inversió en l’abordatge i la prevenció de la violència masclista o ha apostat que mai per la llengua catalana, entre d’altres. Entre els avenços aconseguits pels republicans, Verge també va exposar la “reversió de totes les retallades de Convergència”, majors inversions en habitatge social i una “taxa d’atur en els nivells més baixos dels últims 15 anys”. Aquestes eleccions, indicava la consellera, “no només ens juguem avançar o no, sinó retrocedir”. Els republicans consideren que “ens hi juguem seguir avançant en drets i seguir fent aquestes polítiques transformadores pels vuit milions de persones que viuen a Catalunya”. Per als republicans, en les eleccions del 12 de maig “ens juguem tenir un president i un govern d’esquerres al costat de la gent i que entén que l’alliberament nacional també va de la mà d’un país que també sigui lliure de masclismes, de LGTBIfòbies i de racisme”.

Juli Fernàndez: “El projecte d’Illa és la Moncloa i el de Junts és Puigdemont”

Per la seva banda, el diputat i exalcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, assegurava que el 12 de maig els catalans i les catalanes hauran de triar entre tres projectes, però només un ens beneficia a tots: “El projecte d’Illa és la Moncloa, el projecte de Junts és Puigdemont i el projecte d’Esquerra Republicana és Catalunya i la seva gent”. Fernàndez també va fer un repàs de les fites aconseguides pels republicans al govern de la Generalitat i en aquest sentit va posar com a exemples la baixada de les ràtios a les escoles, que els Mossos d’Esquadra ara tinguin un 23% de dones, la T-Jove a 40 euros i sense restricció de zones, la gratuïtat de les escoles bressol a I2 i l’expropiació de pisos de grans tenidors per crear habitatge social. “Per tenir millors serveis públics tots els impostos s’han de quedar a Catalunya. Volem totes les responsabilitats”, destacava el diputat, que anunciava que el repte del nou mandat seria fer possible un referèndum.

Montse Nieto: “Cal tenir un finançament singular per poder oferir un serveis públics de qualitat”

Finalment, la secretària de Ciutadania i exregidora a l’Ajuntament de Cerdanyola, Montse Nieto, parlava de mobilitat, feminismes i drets socials, habitatge, ciutadania i treball. “Cal tenir un finançament singular per poder oferir un serveis públics de qualitat”, remarcava Nieto.

La secretària de Ciutadania apuntava que Cerdanyola té “un gran problema de mobilitat” i en aquest sentit destacava la necessitat d’un bon transport interurbà que connecti la ciutat amb la UAB. Segons Nieto, també calen mesures concretes en matèria de feminisme, com la reducció de ràtios a les escoles i la gratuïtat definitiva de les escoles bressol. En l’apartat de l’habitatge va posar en valor els ajuts i assegurava que la llengua catalana pot ser “vacuna” per aconseguir la “integració plena”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?