Epson celebra 25 anys a Catalunya amb una nova aposta per la tecnologia 3D

051a22dde3b372e5c058fbc303756df4

La cerimònia japonesa del Kagami Biraki on s’ha de trencar amb unes masses la tapa d’un barril de sake, tancava la celebració dels 25 anys de presència d’Epson a Catalunya. Un desig de bon futur per a una companyia que l’afronta amb la mirada posada en les ulleres intel·ligents i la presentació d’una impressora d’objectes 3D orientada a la indústria que no es comercialitzarà “fins que el mercat estigui preparat”, segons apuntava el president d’Epson Europa Hiromi Taba.

Al 1989 l’empresa Epson s’instal·lava a Cerdanyola. I aquesta setmana la companyia japonesa celebrava els 25 anys de presència a Catalunya amb la visita del president de la Generalitat Artur Mas, acompanyat del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig i de l’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona; a la inauguració de l’Epson Experience, un espai de 400 metres quadrats d’exposició dels últims productes i tecnologies desenvolupades per l’empresa. Entre elles, les Smart Glass Moverio amb realitat augmentada o la impressora 3D que llançarà al mercat abans de 4 anys només per a clients industrials. El fet que “una empresa de les característiques d’Epson no només es mantingui sinó que posi en marxa noves iniciatives com Epson Experience és excel·lent notícia no només per la nostra ciutat sinó també per la comarca i per Catalunya”, destacava Carmona. En aquest sentit, assegurava que Cerdanyola “ha apostat per un model econòmic basat en el coneixement i la cooperació entre els diferents agents del territori, impulsant un model d’activitat econòmica sostenible amb les persones i l’entorn”. Per la seva banda, el president de la Generalitat, posava de relleu el progrés que “només en 15 anys” ha fet Catalunya en el sector de la innovació i que la situaria “en la 8a posició del rànquing de la Unió Europea pel que fa a persones empleades en R+D respecte al total d’ocupats”. Un avenç, que en paraules de Mas, ha fet del nostre país “un territori apte per a empreses líders en innovació com Epson per fer grans coses junts”. El president també remarcava “els lligams estrets” que uneixen el Japó i Catalunya, ja que “més del 80% de les empreses japoneses instal·lades a l’Estat espanyol són al nostre país”.
 
OPTIMISME
 La companyia va tancar l’exercici del 2014 amb una facturació de vendes de 77,08 milions d’euros.  “Estem creixent a doble dígit i després de la situació de crisi econòmica que ens ha afectat veiem el futur amb optimisme”, explicava el president executiu d’Epson Ibérica, Ernest Quingles.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?