Entitats i partits polítics presenten un contenciós administratiu contra el PDU del Centre Direccional

pdu2019

Les entitats REFEM el direccional i ADENC, conjuntament amb la Plataforma Cerdanyola sense abocadors, la Plataforma cívica en defensa de Collserola (PCDC) i els partits ERC, En Comú Podem i Guanyem Cerdanyola, han presentat un contenciós administratiu al Pla Director Urbanístic (PDU) del Centre Direccional. “Aquesta podria ser la darrera oportunitat d’aconseguir la Cerdanyola que volem i mereixem ja que un altre PDU més inclusiu i sostenible és possible”, assegura la portaveu de Refem, Miriam Robles.

La Comissió territorial d’Urbanisme de l’Àmbit Metropolità de Barcelona aprovava definitivament el nou PDU al desembre de 2020. “Després de no rebre resposta a les al·legacions presentades, no ens queda un altre recorregut que presentar aquest contenciós”, explicava Robles, que apuntava que la demanda “no té voluntat d’incidir directament sobre el conjunt del PDU”,  sinó sobre “aquells aspectes menys sostenibles i que es poden millorar de cara a la salut i el medi ambient”. Els aspectos amb els quals fonamentaran els recurs són la situació dels abocadors i el sòl contaminat; l’excés d’habitatge previst –un total de 5.377-, i la seva localització i com pot afectar aquesta a la qualitat de vida dels residents; la mobilitat sostenible i la contaminació atmosfèrica derivada; la defensa dels espais protegits i la connectivitat ambiental; i les competències, la governança i la viabilitat econòmica del PDU. Peò sobretot el recurs se centrarà en els abocadors: “Aquest PDU està projectat sobre 16 abocadors i d’alguna manera s’ha de trobar la incompatibilitat entre la contaminació i els 5.400 habitatges que s’hi volen fer” a la zona.

Un procés legal que pot allargar-se quatre anys

Un cop presentada la demanda, la resposta del jutge -en la qual demanarà l’entrega de la documentació necessària per iniciar el contenciós- arribarà en els propers mesos. A partir d’aquí el procés podria allargar-se uns 3 o 4 anys, però mentrestant les actuacions al Centre Direccional podran seguir endavant. “Només s’aturarien si el PDU fos declarat nul”, concreta Robles. La presentació del contenció suposa uns costos de 12.000 euros (sense incloure l’IVA) i els promotors –que ja han aportat 3.000 euros- obriran una campanya de finançament per crowfunding a través de la plataforma Tot Suma. “Per cada aportació hi haurà obsequis significatius que hem estat treballant amb gent de Cerdanyola i el Vallès”, assegurava Robles.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?