Els Tres Tombs arrenquen amb el pas de banderes

WhatsApp-Image-2023-01-07-at-09.21.421

La sala d’actes del MAc acollirà demà dimcres (19 hores) la presentació de la revista anual de Sant Antoni i al pas de banderes que marcarà l’inici dels Tres Tombs 2024. La passada d’aquest any està prevista pel diumenge 14 de gener; com sempre sota els auspicis del sant protector dels animals, Sant Antoni Abat.

En aquest acte es comptarà amb la presència de l’historiador i arqueòleg Domènec Miquel i Serra, que parlarà en representació de la Fundació Bosch i Cardellach. Aquesta Fundació té la seu a Sabadell i duu a terme una interessant tasca de promoció i divulgació dels estudis vallesans, així com de la llengua i la cultura catalanes en general. Resulta d’especial interès el fet que l’any 2024 la ciutat de Sabadell es convertirà en la capital de la cultura catalana, acollint, el mes de maig, la Jornada de Cultura i Recerca Local dels Territoris de Parla Catalana (Recercat 2024) organitzada per l’Institut Ramon Muntaner.

En Domènec Miquel, en aquest sentit, és president del Grup d’Estudis Locals de Sant Cugat i es troba vinculat, en el marc del proper Recercat 2024, a projectes relacionats amb el patrimoni immaterial de la cultura catalana, en els què les entitats d’arrel tradicional com els Arriers i Arrieres de Cerdanyola hi tenen un paper indubtable.

Després de la xerrada tindrà lloc el tradicional pas de banderes, moment en que els banderers de l’any 2023 cediran la bandera als banderers del 2024: Miquel Soler Gómez (banderer), i Roger Soler Serrano i Joan Soler Gil (cordonistes). L’apartat musical anirà a càrrec de les joves intèrprets Laia Garsaball (veu) i Neri Ruiz (guitarra), que amenitzaran la vetllada amb una mica de música.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?