Els treballadors de la residència Joan XXIII demanen a la Generalitat que n’assumeixi la gestió

WhatsApp Image 2024-01-24 at 12.37.10

Els treballadors de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Joan XXIII de Cerdanyola del Vallès han demanat a la Generalitat que assumeixi la gestió del centre. La petició arriba després que l’actual empresa concessionària, Onada, anunciés la renúncia del contracte. Els professionals van començar el passat 18 de maig de 2023 una vaga indefinida per millorar les seves condicions laborals, ja que denuncien haver perdut un 20% de poder adquisitiu en els últims 15 anys.

“El nostre dret a vaga està, a la pràctica, negat i crea una situació paradoxal”, ha explicat Agustín Yáñez, delegat de CGT a la residència Joan XXIII. L’inici de la vaga, i l’establiment d’uns serveis mínims del 100% al tractar-se d’un servei essencial, va obligar L’Onada Serveis a incrementar el nombre de treballadors per assegurar que es complien les ràtios de professionals en servei per residents. Així, després de vuit mesos de vaga, els treballadors afirmen que “la qualitat del servei ha millorat indubtablement” perquè l’empresa ha contractat més personal. Agustín Yáñez, representant dels treballadors, ha avisat que no desconvocaran la vaga fins que l’administració equipari les condicions de la plantilla amb les dels treballadors públics d’altres residències. En concret, Calculen que l’augment salarial seria d’uns 300 euros bruts al mes. “La feina és exactament el mateix, l’única diferència és que hi ha una empresa gestora al mig”, explica la delegada del comitè de vaga Sara Martín.

L’Onada podria tornar a gestionar la Joan XXIII

Els treballadors temen que l’Onada pugui tornar a guanyar la concessió i continuï incomplint el plec de condicions. Per auest moti demanen que sigui la conselleria de Drets Socials qui assumeixi directament la gestió i equipari les condicions de la plantilla amb les dels treballadors públics d’altres residències. “És el responsable de trobar una sortida i apropar posicions amb el concessionari de la residència”, remarca Martín. A més, els professionals demanen que l’executiu es faci càrrec del cost del desplaçament al centre, que es troba en una zona aïllada.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?