Els projectes de Mans Unides, FADAM i Creu Roja guanyen la V Nit Solidària

WhatsApp Image 2024-04-12 at 09.31.51

Amb l’opinió compartida que Cerdanyola és una ciutat solidària, les 230 persones reunides a l’Hotel Campus de la UAB van aconseguir que la cinquena Nit Solidària sumés un nou èxit a la seva història. “Cada petit gest ens ajua a ajudar les entitats de Cerdanyola”, recordava el president del Rotary Club de Cerdanyola, Miquel Coma. I tot i que la quantitat recaptada s’ha d’acabar de determinar, des de l’organització s’avança que serà una xifra similar a la d’anteriors edicions.

Tres premis i tres reconeixements

La V Nit Solidària, organitzada pel Rotary Club i una vintena d’entitats de la ciutat, va lliurar tres premis i tres reconeixements i també va sortejar entre els assistents regals cedits per comerços i empreses col·laboradores. La recaptació d’enguany es destinarà a Mans Unides, Fadam i Creu Roja. Aquestes tres entitats agafen el relleu de l’Associació pel Desenvolupament de la Infància a l’Àfrica (ADIA), Càritas Sant Martí i ACFA, que van ser les guanyadores de la passada edició i que en aquesta vetllada van explicar el destí dels diners rebuts.

Àmbit cooperació

En l’apartat de la Cooperació es premiava Mans Unides amb una dotació econòmica que correspondrà a una tercera part de la recaptació obtinguda amb l’organització de la vetllada. El projecte millorarà l’accés a l’educació primària de qualitat a Caimbambo (Angola). Concretament, permetrà l’escolarització en condicions dignes de més de 560 alumnes de l’escola de la missió Sagrada Familia.

En el mateix àmbit, s’ha reconegut la tasca de de Daniel Banyuls, expastor de l’Església Evangèlica de Cerdanyola, un dels fundadors del Rebost Solidari i coordinador de diferents campanyes de recollida de material humanitari. “Cerdanyola és una ciutat de cor solidari i d’ànim de treball pels que més ho necessiten”, celebrava en el moment de recollir el guardó.

ADIA, l’entitat guanyadora en l’última edició en aquest àmbit, també destacava que Cerdanyola és una ciutat solidària i compromesa i recordava que amb la donació s’ha ajudat persones afectades per la guerra a la regió Tigray a Etiòpia. “Agraïm la vostra solidaritat en nom dels 30 nens i nenes que durant tres mesos han tingut una cobertura de menjar i higiene”, asseguraven des de l’entitat.

Àmbit sociosanitari

En l’apartat sociosanitari, l’entitat guanyadora va ser Familiares y Amigos de Ángel Manzanares (FADAM), que rebrà una tercera part de la recaptació total de la V Nit Solidària de Cerdanyola per ajudar a evaluar els efectes d’un nou fàrmac per curar els tumors cerebrals pediàtrics. L’associació col·labora des de fa molts anys amb el Institut de Recerca del Hospital Vall d’Hebron donant suport a les linies de recerca en tumors cerebrals.

En aquest àmbit, el reconeixement personal ha estat per a la cerdanyolenca Lurdes Borgoñoz, presidenta de l’Associació Familiars cuidadors de malalts d’Alzheimer (ACFA). “Aquest premi el recullo en nom de tot el voluntariat que treballem amb els malalts d’alzheimer i les seves famílies”, agraïa Borgoñoz.

Precisament va ser ACFA l’entitat guanyadora en l’última edició en aquest àmbit, que va utilitzar els diners per fer 40 sessions de 90 minuts de tallers de teràpia amb gossos.

Àmbit social

En l’apartat social, Creu Roja ha estat la guanyadora i rebrà una tercera part de la recaptació de la vetllada. L’entitat destinarà la donació per al suport adicional a persones amb risc d’exclusió social per trobar feina. Concretament, s’oferiran formacions d’informàtica de nivell inicial i ofimàtica per dotar als participants d’una major autonomia.

I precisament el reconeixement en aquest apartat ha anat a parar a mans de Santi Morera, expresident de Creu Roja. “És una experiència única, recomanable, agraïda i dura. A tots els que treballeu en solidaritat, no defalliu”, demanava el cerdanyolenc.

Càritas Sant Martí va ser l’entitat guanyadora en l’última edició en aquest àmbit. Gràcies a la donació van poder comprar una traspaleta per carregar els aliments. En total, aquest últim any han recol·lectat 150.000 quilos d’aliments que s’han ofert a les 200 famílies derivades de serveis socials. “Continuarem aportant el nostre granet de sorra”, asseguraven des de l’ONG.

20 anys del Rotary Club de Cerdanyola

La cinquena Nit Solidària ha estat molt especial per al Rotary Club Cerdanyola, que celebrava enguany el 20è aniversari de la seva creació. “Aquest és un any memorable, portem 20 anys ispirats en els valors del Rotary Internacional i hem recaptat uns 300.000 euros per a projectes solidaris”, destacava el president Miquel , que apuntava que l’entitat “representa la generositat i la unió comunitària”. Des de la seva fundació a Cerdanyola al 2004, el Rotary Club ha impulsat projectes com l’ajut a la constitució de l’Associació d’Afectats d’Asbestosi i la difusió d’aquesta malaltia, el finançament per a la recuperació de patrimoni cultural, el suport a la recerca en oncologia pediàtrica, l’adquisició de transport per a residències d’infants, la col·laboració en la creació d’un menjador solidari o la Beca Rotary a iniciatives empresarials de joves.

Finalment, l’alcalde Carlos Cordón remarcava que Cerdanyola és “un municipi afortunat per la seva gent” i agraïa la tasca a favor dels més vulnerables que realitzen les entitats solidàries. “La Nit Solidària demostra que junts podem fer moltes coses i arribar molt lluny”, afegia.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?