Els comuns denuncien que darrere del projecte de construcció del nou hospital hi ha una operació urbanística ‘especulativa’

WhatsApp Image 2024-04-17 at 12.55.56

Els candidats al Parlament dels Comuns Sumar, David Cid, Laura Campos i Santi Cayuela, han explicat les al·legacions presentades a la Modificació de Planejament del Sector Pla Parcial Hospital i Pla de Millora Urbana SIVIS per Comuns de Cerdanyola i Montcada. Els Comuns s’han reafirmat en la urgència per la construcció d’aquest Hospital que fa més de 20 anys que pateix retard i que ha de donar servei a més de 200.000 persones del Vallès Occidental Sud.

Els Comuns han criticat que en la nova proposta hi hagi una reducció de la superfície de l’Hospital Ernest Lluch dels 35.000 metres quadrats que demanava el Departament de Salut a 18.500, sense cap reserva de sol per una possible ampliació en un futur.

A més, han exigit que la reserva de sòl que hi ha per un complex sociosanitari (residència de dia) sigui de titularitat pública i no privada tal com contempla el planejament. Els Comuns han criticat que darrere de la construcció de l’hospital hi hagi la construcció d’un nou barri de 825 habitatges (la majoria al terme municipal de Montcada) que estarà completament desconnectat del nucli urbà i amb  manca  de serveis. A més, del 49% de reserva d’habitatge per Habitatge de Protecció Oficial (HPO) que contemplava el primer planejament, s’ha passat a un 40%: “Una reserva del tot insuficient per donar resposta a l’alta demanda de sol·licituds d’habitatge HPO al Vallès Occidental que és de gairebé 15.000, el doble que el 2015. Necessitem habitatges, però d’HPO i no del mercat privat”.

Segons han indicat els comuns, l’estudi econòmic del planejament reportarà a l’administració actuant (AMB) un aprofitament econòmic de 4.155.000  euros. Els comuns afirmen com a actuació d’interès públic, no poden compartir que es generi benefici per l’administració i han demanat que aquest es reverteixi en inversions a la zona no contemplades en l’actuació com rotondes, voreres o fins i tot en l’adquisició d’habitatges per posar-los a disposició del parc públic d’HPO.

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?