Els 83% dels delictes de l’any passat a Cerdanyola van ser contra el patrimoni

WhatsApp Image 2024-04-15 at 11.19.20
Creixen les estafes per internet / Foto Mikhail Nilov (pexels)

Els delictes contra el patrimoni van tornar a ser els més nombrosos a Cerdanyola al 2023 amb un 83% de la totalitat. D’entre aquests, destaca el descens d’un 21% (131) dels robatoris amb força a l’interior de vehicles i també la baixada d’un 12,9% (121) dels robatoris amb força a domicilis. La Junta Local de Seguretat, presidida per l’alcalde, Carlos Cordón, i amb l’assistència del regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Folch, i dels cossos de seguretat Mossos d’Esquadra, Policia Local, Cos Nacional de Policia i Guàrdia Civil ha presentat un balanç positiu de la seguretat a la ciutat.

En les dades de l’any passat, els robatoris amb violència i/o intimidació han disminuït un 23,2% (86). Per contra, entre les infraccions penals contra el patrimoni estan experimentant un creixement destacat les estafes per internet. Durant el 2023, s’han registrat 863 denúncies per estafes i la tendència és que aquesta xifra continuï augmentant perquè la ciutadania no té la percepció de perill davant aquestes situacions. Cal destacar que la previsió de la posada en marxa de la comissaria virtual dels Mossos d’Esquadra permetrà destinar més recursos als delictes digitals.

En l’àmbit dels delictes penals també destaca l’augment de 8 a 24 els casos de delictes contra la salut pública.

Al llarg del 2023, Mossos d’Esquadra i Policia Local van detenir 293 persones, un 11,4% més que l’any anterior. D’entre aquestes, el 89,1% van ser homes i gairebé la meitat persones majors de 36 anys.

Respecte a l’accidentalitat, es van produir 182 accidents, un 8,6% més que l’any 2022. Aquest augment s’atribueix a la major mobilitat. Durant el 2023 no es va produir cap víctima mortal en accident de trànsit, 22 ferits greus i 197 lleus. Pel que fa als atropellaments, aquests van passar de 30 a 36 i la majoria d’ells es van produir en passos de vianants. Davant aquests números des dels cossos de seguretat destaquen que cal reforçar les inspeccions i senyalització per als vehicles. En aquest àmbit també cal destacar que l’augment dels controls de trànsit en un 39,4% ha permès disminuir els delictes contra la seguretat viària en un 6,3% i entre aquests més de la meitat són per conduir sota els efectes de les drogues.

Convivència i civisme

Durant l’any 2023 es van produir 1.437 incidents, un 31% més que l’any anterior i es van posar un total de 72 denúncies. Des del mes de gener d’aquest any s’ha posat en marxa un pla d’actuació contra l’incivisme amb la implementació de patrulles de la policia local vestides de carrer per poder detectar i actuar amb major contundència. En aquest sentit, el cap de la Policia Local, Lluís Funes, avança que “hi ha previst un increment d’efectius aquest any i aquest ens permetrà, entre d’altres, estabilitzar la unitat de proximitat i civisme”.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?