El Taulí atén cada vegada més persones menors de 65 anys amb deteriorament cognitiu

WhatsApp Image 2023-09-21 at 09.11.26

El Parc Taulí atén, cada vegada més, persones joves amb algun tipus de deteriorament cognitiu, incloent la Malaltia d’Alzheimer. En un petit percentatge la malaltia pot ésser hereditària, principalment en aquest grup de població.

La detecció precoç de la malaltia, en els seus estadis inicials, és fonamental per tal d’iniciar un tractament farmacològic o d’altres, com per exemple l’estimulació cognitiva, la dieta i l’exercici físic.

La Malaltia d’Alzheimer té una elevada incidència en poblacions envellides com la nostra, degut a que la probabilitat de patir-la augmenta amb l’edat. Així doncs, es situa al voltant del 2.5% de la població major de 65 anys i arriba al 40% en les persones majors de 85 anys.

La malaltia és crònica i degenerativa, tot i que el pronòstic és molt variable, des què es diagnostica fins a les fases més avançades de la malaltia poden passar més de deu anys.

1.000 primeres visites l’any

La EAIA de Trastorn Cognitiu del Parc Taulí (Equip Avaluador Integral Ambulatori) realitza al voltant de 1.000 primeres visites l’any de persones que presenten algun tipus de deteriorament cognitiu, de les quals aproximadament el 60% corresponen a la Malaltia d’Alzheimer.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?