El Suprem confirma que Uralita ha d’indemnitzar amb més de 2,3 milions familiars de treballadors i veïns de Cerdanyola

e5979f6514c1887179033c613e3a4b50

Un pas més en la justícia per als afectats per l’amiant de Cerdanyola i Ripollet. El Tribunal Suprem ha confirmat que Uralita haurà d’indemnitzar amb més de 2,3 milions d’euros 39 persones pels danys provocats per l’activitat industrial amb amiant a la fàbrica que tenia a Cerdanyola entre 1907 i 1997 consistent en la fabricació d’elements per a la construcció mitjançant l’ús d’amiant. Entre els afectats no només hi ha familiars de treballadors, sinó que es reconeix el dret a indemnització de veïns de la fàbrica.

Antecedents

Un jutjat de primera instància va estimar la demanda només pel que fa als familiars dels treballadors de 1971 i 1977, mentre que l’Audiència Provincial de Madrid va ampliar la responsabilitat també sobre els veïns de la zona i sobre els familiars sense limitació temporal. Uralita va interposar un recurs contra aquesta decisió, però ara el Suprem el desestima.

Què diu el Suprem?

La Sala Civil ha desestimat el recurs interposat per l’empresa ja que considera que “tenia perfecta constància dels riscos que aquestes substàncies generaven per a la salut dels treballadors i de tercers. En relació als veïns que vivien a prop de la fàbrica, defensa que l’empresa era conscient que la seva activitat era altament perillosa i això l’obligava a extremar les precaucions en un grau molt elevat i adoptar mesures eficients per tal d’evitar o disminuir els riscos. Sobre els familiars dels treballadors, defensa que també es coneixia que la roba emprada pels empleats contenia fibres i pols d’amiant i assegura que l’empresa havia de ser coneixedora d’aquesta circumstància.

A més, la sala estima parcialment el recurs dels demandants en el sentit d’incloure en la indemnització el dany moral derivat de les plaques pleurals. Finalment, ha confirmat la compatibilitat entre les indemnitzacions reclamades pels hereus de les persones ja mortes i les corresponents al dany experimentat per aquests com a perjudicats per la seva mort.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?