El Servei d’acompanyament emocional per a la COVID-19 del Consell Comarcal ha atès més de 4.000 persones

ExQy4zZXIAgXgY9

El Servei d’Informació i acompanyament emocional per a la COVID-19 del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha rebut el reconeixement públic en els premis Alfons Ortuño que convoca l’Escola d’Administració Pública de Catalunya amb l’objectiu de reconèixer les actuacions innovadores i les bones pràctiques en gestió pública que duen a terme les administracions públiques catalanes. El servei ha atès més de 4.000 persones des del 30 de març de 2020, tant en la línia oberta gratuïta com en les trucades de seguiment a persones vulnerables de la comarca. El 88% de les atencions han estat per a acompanyament emocional, especialment situacions d’angoixa i estrès i processos de dol sense comiat. Des del servei també s’ha pogut fer acompanyament a persones que viuen soles.

El Consell Comarcal ha rebut un dels premis especials del jurat que ha recollit la vicepresidenta i consellera de Drets Socials, Miriam Casaramona. La consellera ha agraït la tasca de “totes les persones que durant l’any 2020 van treballar per fer possible aquest Servei i a totes les persones que van confiar en nosaltres a l’hora de demanar ajuda”. També ha explicat que “quan el març del 2020 la COVID-19 va aturar-ho tot”, des del Consell Comarcal “vam posar el millor de nosaltres per seguir prestant tots els serveis a les persones i vam voler fer un pas més enllà”. En un moment de desconcert i de molta angoixa emocional, apuntava, “volíem escoltar, fer companyia, assessorar, informar”. Així, es va treballar des de totes les àrees per posar en marxa una línia telefònica gratuïta i per poder atendre a tothom qui ho necessités. “Moltes persones van deixar de fer la seva feina habitual per respondre les trucades, els 7 dies de la setmana, cadascú des de casa seva obligats pel confinament sever”, recordava. “Aquesta experiència ha posat de manifest la capacitat d’innovació del Consell Comarcal, així com d’adaptació a les situacions d’emergència social i ha comportat un avenç en la transversalitat de la institució”, remarcava Casaramona.

Redacció

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterAbrir chat
Necessites ajuda?