El PSC intensifica les converses per construir una alternativa de govern

99b262cbe486d2d63784c37b0d4354d9

Els socialistes de Cerdanyola han anunciat que intensificaran les converses amb els grups de l’oposició que van iniciar a finals de desembre per construir una alternativa de govern. “Nosaltres sempre hem dit el mateix des del ple d’investidura del 13 de juny del 2015, que això acabaria com ha acabat”, remarcava el portaveu del PSC, Víctor Francos. Amb la dimissió dels regidors d’ERC els socialistes han “cregut” que era el “moment d’intensificar les converses per coordinar una alternativa a l’actual desgovern”. El partit que va guanyar les eleccions municipals creu que “la gravetat de la situació actual és extrema” i que “el problema no és que ERC hagi sortit ara del govern”, sinó que “no hi ha hagut govern en cap moment”. En aquest sentit, els socialistes recorden que des de la investidura d’Escolà “no s’ha aprovat cap pressupost municipal i tampoc tenim cap pla d’inversions”.

Per respecte a les negociacions, els socialistes no van donar detalls, però segons Francos, les converses estan “vives” i tots els partits han coincidit en la necessitat que “cal un canvi” i que aquest “necessita una certa rapidesa”. Fins al moment a les converses iniciades no s’ha parlat de  noms de candidats a l’alcaldia ni de cartipàs d’un futur govern, anunciava Francos, que explicava que les negociacions es fonamenten en trobar punts de consens per millorar Cerdanyola.

Concretament, cal un pla d’inversions, un pressupost, una planificació fiscal per al 2018  i un acord sobre “els temes importants per a la ciutat que tots tenim al cap”., avançava el portaveu socialista. I per fer-ho no tanquen les portes a ningú: “Hi ha projectes incompatibles amb el PSC, però no partits incompatibles amb el PSC”. En aquesta línia, Francos apuntava que els socialistes “mai han tancat la porta a ningú” i que, en canvi, Compromís per “mai ha ofert al PSC una proposta de governabilitat conjunta”. De fet, segons desvetllava el portaveu socialista, fa un any i mig la formació d’Escolà els va dir que “el seu projecte passava perquè el PSC estigués a l’oposició”. El PSC té clar que els votants els van votar per governar i que per tant ho han d’intentar amb una oferta atractiva per a la resta de partits, però si no ho aconsegueixen -”nosaltres no estarem per coses que no es poden fer o per perjudicar Cerdanyola”, remarcaven- continuaran fent una “oposició constructiva”.

Per als socialistes, la sortida del govern dels republicans és la “constatació del fracàs polític” d’Escolà: “Pensem que el que ha de fer és dimitir i ell ja ens ha dit que no ho farà”, explicava Francos. “En 18 mesos hi ha hagut quatre governs diferents, una inestabilitat de govern com la de Cerdanyola no s’ha vist enlloc de Catalunya”, lamenten els socialistes. En aquest sentit, la primera secretària socialista, Carme Carmona, destacava  que la investidura d’Escolà “es va fer sense pensar en les coincidències de ciutat, sinó en qüestions al marge de Cerdanyola”, fet que segons el PSC, els ha portat al fracàs. “En un govern de coalició cal  tenir cura de les diverses sensibilitats, però sabent que només hi ha un govern i això només ho ha sabut fer el PSC”, defensava l’exalcaldessa.

INCOMPLIMENTS DELS COMPROMISOS
El govern de Carles Escolà ha incomplert tots els compromisos que va adquirir amb la ciutadania, segons Francos, que com a exemple posava que no s’ha produït cap municipalització dels serveis de l’Ajuntament i que no s’ha fet res en el tema dels abocadors. “Nosaltres vam fer una Biblioteca Central que havia d’inundar-se i que ara fa goig i el nou govern encara no ha donat cap destí a l’edifici de l’antiga biblioteca”, criticava Francos.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?