El ple fa un pas més per obrir les piscines del Bosc Tancat durant les pròximes setmanes

118882462_3244915628896638_4930285495002442075_n

En una sessió extraordinària, el ple municipal ha donat llum verda per unanimitat a l’autorització de la cessió del contracte de la gestió del servei públic de la Zona Esportiva Municipal (ZEM) Bosc Tancat. Aquesta aprovació permetrà poder obrir la instal·lació (piscines, natupark, zona pícnic, barbacoes, recepció, bar-restaurant) durant el mes de juliol.

Sport Natura Rural actualment es troba en procés de tancament i en mans d’un administrador concursal que va obrir un període –fins al 3 de juliol- on les empreses que ho desitgin poden fer una oferta per adquirir el nucli de negoci de l’empresa concursada. “Tenim una oferta en ferm d’una empresa i una vegada valorada positivament pels serveis s’ha de ratificar pel ple. Aquesta aprovació, conjuntament amb l’aprovació definitiva de la modificació del planejament, ens permetrà d’una vegada per totes tenir unes instal·lacions amb tots els requisits al dia, fet que ens permetrà obrir les piscines com a servei públic essencial”, explicava el regidor d’Esports, Oscar Pons.

Tots els grups de l’oposició han coincidit en la necessitat de tenir les piscines obertes com abans millor i per aquest motiu han votat a favor. “És un tràmit per tenir les piscines obertes com abans millor, però si no s’hagués presentat cap empresa haguéssim tingut les piscines tancades. Ens hem salvat pels pèls”, assegura Joan Sánchez (Junts per Cerdanyola). “Esperem que en 15 dies la piscina estigui a punt. Volem manifestar l’estranyesa de com ha anat tot”, apuntava Isaac Martínez (En Comú Podem). “Aquesta concessió sempre ha generat controvèrsies. Som coneixedors que l’empresa es va esforçar per poder revertir la situació. L’obertura de les piscines és necessària per a la ciutadania. Esperem que a partir d’ara no hi hagi més problemes”, desitjava Sonia Rodríguez (CS). “Aquest ple no s’hauria de fer i les piscines haurien d’estar obertes, perquè són un servei públic. Els casals d’estiu ja han començat i ara mateix hi ha poques opcions amb l’aforament permès per la covid-19”, criticava Helena Solà (ERC): “Qualsevol administració pública que decideixi que una empresa privada presti un servei públic ha de fer un seguiment. Hi ha una manca de fiscalització dels diferents serveis. Si fessim la feina que ens toca fer per llei potser ara no ens trobaríem amb les piscines tancades. Convoquin les comissions de seguiment dels diferents serveis i facin un pla d’auditories ja”. Pons responia que des del govern es fa la feina, però que el problema ve de lluny: “Estem en aquesta situació des del 2012, hem arribat a aquesta situació després de molts anys i ara ho estem solucionant”.

Antecedents immediats

Al desembre del 2020, Sport Natura Rural va demanar la resolució del contracte de gestió de la ZEM Bosc Tancat. A l’abril, el Jutjat Mercantil resolia obrir la fase de liquidació per incompliment de conveni i al juny aprovava el pla de liquidació proposat per l’administració concursal. Aquest mateix mes l’empresa Gimnàs Atlante Vallès presentava una oferta d’aquisició “de la Unitat Productiva de la mercantil Sport Natura Rural, SL sobre la concessió municipal per a l’explotació de la zona esportiva municipal del Bosc Tancat”.

 

 

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?