El Gremi de Pastisseria de Barcelona confia vendre més de 800.000 mones

WhatsApp Image 2024-03-28 at 9.29.11 AM

El Gremi de Pastisseria de Barcelona preveu vendre aquest any prop de 800.000 mones artesanes a tot Catalunya. Més enllà dels personatges més mediàtics que protagonitzen moltes mones, els pastissers artesans amplien les seves creacions originals i úniques amb tota mena d’animals de totes mides i colors: dinosaures, lleons, elefants, porquets, pingüins, lloros o els més tradicionals conillets de Pasqua. Però també amb figures sorprenents: des d’un bolso a una sabatilla esportiva. Un treball artístic on deixen anar tota la seva creativitat. També són tendència les figures d’animals fetes amb patronatge tridimensional, sense utilitzar motlles.

Des del Gremi no es preveu un increment de preus significatiu de les mones d’aquest any. L’encariment del cacau als mercats internacionals no ha afectat en excés la xocolata utilitzada per a l’elaboració de les mones d’enguany. Alhora, el president del Gremi , el pastisser Antoni Bellart, reivindica la qualitat del cacau i la xocolata amb què s’elaboren les mones de pastisseria: “La mona de Pasqua és una peça artística, fruit de la creativitat del pastisser. Quan comprem una mona artesana comprem una petita obra d’art, creada una a una i, a més, elaborada amb xocolata de primera qualitat.”

Tres dones, entre els personatges més destacats

La Pasqua 2024 té tres dones entre les protagonistes ‘mediàtiques’ que sovint coronen les mones. D’una banda, la mona MIA, una figura de xocolata que representa una nena científica i que cada any es dedica a una disciplina diferent. La Mia d’aquest any és biòloga. Darrere seu es pot veure la icònica doble hèlix d’ADN i al costat una papallona i fulles, que representen el món dels éssers vius, associats a la disciplina.

L’objectiu de la MIA, que es podrà comprar a una cinquantena de pastisseries i també a la botiga del Museu de la Xocolata, és promoure i divulgar la ciència, i despertar les vocacions científiques entre nenes i nens. Per això, va acompanyada d’un codi QR de xocolata perquè els infants, abans de menjar-se’l, puguin entrar a una pàgina web sobre biologia i conèixer alguns dels conceptes més importants d’aquesta disciplina a través de textos senzills, il·lustracions i altres recursos. La Mia és una iniciativa de la Universitat de Barcelona en col·laboració amb el Gremi.

També es tendència tot allò que envolta el món Barbie, després de l’èxit mundial de la pel·lícula. I una dona catalana, la futbolista Aitana Bonmatí, també coronarà moltes mones aquesta Pasqua després de fer-se amb la Pilota d’Or aquest 2023. Els clàssics de Disneys, els Pokemons o els unicornis continuaran també guarnint moltes mones.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?