El futur del sector del carrer de Santa Teresa, sobre la taula per començar a definir-lo

5fbbaa5b3f48d64954a6b8e2ae2287a1

El ple municipal de febrer aprovava -amb l’oposició de PSC i PP- la suspensió per termini d’un any de la tramitació de plans urbanístics i atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys a l’àmbit delimitat per la línia R4 de Renfe, el riu Sec i part de l’avinguda de la Primavera

Si fa dues setmanes se suspenien per un any les llicències d’activitats recreatives a Polizur i la Bòbila en un ple extraordinari, la sessió ordinària de febrer també ha estat protagonitzada per la mateixa acció. En concret, el ple de febrer donava llum verda – amb els vots en contra de PSC i PP- a la suspensió de l’atorgament de llicències de parcel·lació de terrenys i de nova edificació en la zona delimitada per la línia R4 de Renfe, el Riu Sec i una part de l’avinguda de la Primavera.

Amb la suspensió el que vol l’Ajuntamnent, segons el regidor d’Urbanisme, Ivan González; és “evitar que a aquesta zona es construeixi de qualsevol manera” i ordenar així “una de les zones claus de Cerdanyola”. Amb la mesura aprovada, els grups municipals tindran un any “per consensuar com ordenar una zona clau de la ciutat i guanyar un espai generós, amable i obert, connectant amb el barri de Les Fontetes i millorant l’accés a l’estació”, defensava González.

CRÍTIQUES DE PSC, ERC I PP

“Que cada vegada que vingui un privat a fer una cosa que no els hi agrada suspenguin llicències no és de rebut”, criticava el regidor socialista Carlos Cordón, que assegurava que amb aquestes accions el govern demostra que no té “projecte de ciutat per aquesta zona”. en aquest sentit, Cordón defensava que “la zona no està consolida i es pot incidir” i apuntava que “no és un cul de sac”, com abans havia defensat el govern d’Escolà. En el seu torn, el portaveu del PP, Manuel Buenaño, coincidia amb els socialistes en el fet que l’executiu municipal no té projecte de ciutat. “L’urbanisme no es fa amb suspensió de llicències”, afirmava Buenaño. Els populars també mostraven els seus dubtes sobre com la suspensió afectarà als privats, com es pagaran les expropiacions i com es pensa connectar la zona amb Les Fontetes.

Però a més de socialistes i populars, les crítiques més dures al govern municipal van arribar des dels republicans. “Vostès suspenen en gestió i en polítiques”, etzibava Íñigo Enterria (ERC). Finalment els republicans van votar favorablement el punt tot acusant al govern de victimisme. “Des d’ERC hi ha una oferta constant per treballar propostes i cap proposta s’ha fet amb treball previ amb ERC”, lamentava Enterria.

Ciutadans justificava el seu vot favorable tot assegurant que la millora de la zona beneficiarà la ciutadania i també als privats. “Donem suport al punt per garantir que el desenvolupament de la zona sigui millor per als veïns de la ciutat i per als visitants”, remarcava el portaveu de Cs, Pau Ortolà.

EL PDECAT DEMANA TENIR UN “PROJECTE AMBICIÓS DEFINIT EN SIS MESOS”

El PDeCAT, que sempre ha defensat la zona del carrer Santa Teresa com a estratègica, també destacava que la decisió arriba tard, però que és necessària per “tenir un projecte ambiciós definit en uns sis mesos”. Finalment, la portaveu d’ICV-EUiA, Maria Reina, va demanar una “modificació valenta del PGM” per a un urbanisme que millori la qualitat de vida de les persones i la seva la mobilitat.

S’APROVEN TOTES LES MOCIONS: L’AJUNTAMENT S’ADHEREIX A LA VAGA FEMINISTA DEL 8-M

De la mateixa manera que es van aprovar tots els punts de l’ordre del dia, les cinc mocions presentades també van obtenir el vist-i-plau del plenari. A més de la moció que demanava un sistema públic de pensions amb major capacitat de redistribució (veure quadre de l’esquerra), també es va aprovar una moció per l’adhesió a la Vaga Feminista del 8-M, una altra per a l’estudi de la implantació de l’aparcament de zona verda residencial, una quarta per a la instal·lació de màquines de reciclatge d’envasos amb incentiu i una última de rebuig a l’augment de les tarifes i a l’actual sistema de finançament del transport públic a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

DOS PUNTS RETIRATS
A última hora el govern va retirar de l’ordre del dia els punts sobre la modificació del reglament d’estacionament i la modificació del crèdit per un valor de 679.610 euros. En aquest punt, el PSC apuntava que davant de la necessitat d’aprovar les subvencions a les entitats de Cerdanyola per al 2018, ha fet una proposta de pujada del 10% a la partida general. Els socialistes proposen que la font d’aquest increment provingui de les quantitats no necessàries al 2018 de les amortitzacions de crèdit. Així, “la partida final a entitats locals per al 2018 passaria dels 670.000 euros actuals a 750.000 euros”, asseguren els socialistes. – N. Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?