El CSIC i el Sincrotró Alba posen en marxa un laboratori per impulsar la transició energètica

WhatsApp Image 2023-11-02 at 10.53.19

El Sincrotró ALBA i l’ICMAB-CSIC s’han associat per posar en marxa un nou laboratori que permet a la comunitat d’usuaris d’ALBA de l’àmbit de l’energia preparar, provar i optimitzar les mostres directament a les instal·lacions d’ALBA. Resulta particularment beneficiós per als equips de recerca espanyols i internacionals que es desplacen a Barcelona per fer aquests experiments. També és clau per promoure l’aparició de nous equips desenvolupant cables superconductors. Ha estat finançada per la plataforma del CSIC PTI+ TransEner i ALBA.

El nou laboratori té dues àrees d’especialització, dedicades al desenvolupament d’aplicacions energètiques més sostenibles per a sectors industrials d’interès. En aquest nou laboratori, els equips científics poden preparar mostres in situ a un ritme ràpid i en atmosferes controlades, molt semblants a les condicions industrials. El laboratori està totalment equipat i optimitzat per a la preparació i estudi operando de bateries. A més de les piles de botó, en aquest nou laboratori es pot muntar i provar electroquímicament un segon tipus de gran interès econòmic, anomenat piles de tipus bossa, que ja s’utilitza en alguns vehicles elèctrics, abans d’estudiar-les amb llum de sincrotró. “Tenir aquest laboratori al Sincrotró ALBA és de gran ajuda per a la comunitat de bateries. A més de tenir la possibilitat de preparar diferents tipus de mostres, podem preparar i optimitzar millor els experiments amb llum de sincrotró”, afirma María Rosa Palacín, investigadora del Grup de Química de l’Estat Sòlid Grup (SSC) de l’ICMAB-CSIC.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?