El Concert al Castell tornarà a la normalitat amb una nit de musicals

1622406631478

Els jardins del Castell de Sant Marçal es transformaran el proper 2 de juliol (21 hores) en un escenari digne del Paral·lel barceloní, el districte teatral de Londres o l’avinguda novayorquesa de Broadway. “En un gran exercici d’esforç després d’un any complicat per a tots”, l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) presenta ‘Un Castell de musicals’, l’espectacle que l’entitat havia previst per a l’any passat. “És un homenatge a West Side Story”, destacava la presidenta de l’entitat, Laia Seró, que apuntava que fa temps que la formació li tenia ganes al gènere. Les entrades per a la producció, que complirà la normativa sanitària vigent, es posaran a la venda el 7 de juny

Aquesta edició del Concert al Castell suposa el retorn de la coral de l’AMCV i el debut de Raúl Lacilla en el marc incomparable dels jardins de Sant Marçal. La Banda simfònica i la Coral de l’AMCV interpretaran una tria dels musicals que han fet brillar el gènere des dels seus inicis fins a l’actualitat. Tot plegat amb uns arranjaments escrits per a l’ocasió i amb el suport del Col·legi Montserrat, les revistes Cerdanyola i Ripollet al Dia, i diversos establiments comercials de la ciutat, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament i el marquesat. El plat fort de l’espectacle és una selecció de temes de ‘West Side Story’ en format simfònic –banda i cor–, el musical de culte de Leonard Bernstein. A la segona part, pujaran dos solistes a dalt de l’escenari i sonaran melodies que “podran reconèixer totes les generacions”. Des de l’AMCV es vol mantenir el misteri, però asseguren que el cartell -obra de Raül Teruel Centeno, dissenyador gràfic local que ara viu a Madrid- dona algunes pistes dels musicals que sonaran al concert.

‘Un Castell de musicals’ suposarà el debut de Raúl Lacilla al capdavant de la direcció musical del cicle de concerts al Castell de Sant Marçal. El jove director està treballant des de fa mesos amb els músics de la formació i amb arranjaments simfònics escrits per a l’ocasió dels compositors catalans Gerard Pastor, Marta Urzaiz i Adri Mena. “Tinc molta il·lusió, és una peça molt ambiciosa i amb una elevada dificultat tècnica per a una formació no professional com la nostra”, afirmava el jove director, que recordava les complicacions afegides d’assajar en un local sense les condicions idònies per tenir una acústica ressonant i per la necessitat de distància de seguretat entre els músics. La batuta de la Coral de l’entitat anirà a càrrec del mestre Manel Cubeles: “Aquest concert és un repte important per al cor i crec que sense haver assajat encara amb la banda ja sona molt bonic”. Després de no poder actuar al concert de l’any passat, enguany la coral actuarà amb un grup més reduït de l’habitual.

 

Distància social també dalt de l’escenari

Per extremar la seguretat de la producció ‘Un Castell de musicals’, l’entitat també garantirà la distància social dalt de l’escenari i així ho està fent també durant els assajos previs. En aquest sentit, els assajos segueixen estrictament les mesures de seguretat: es reparteix gel hidroalcohòlic amb regularitat, es pren la temperatura als músics i cantaires abans d’entrar i es compta amb recipients de desinfectant, entre d’altres mesures. Tampoc es comparteixen elements com les partitures o els faristols, i es porta mascareta en tots els moments en què el músic no ha de bufar. La producció comptarà amb un sol passi, s’ocuparà menys d’un 70% de l’aforament habitual -no arribaran a les 700 entrades- i per accedir-hi caldrà portar mascareta de forma obligatòria. L’organització garantirà l’entrada esglaonada i oferirà dispensadors de gel hidroalcohòlic al recinte. “Vam debatre diferents opcions, però vam decidir que aquest era el format més adequat a tots els nivells”, assegurava Seró.

Trobar un local estable on assajar, l’assignatura pendent

L’AMCV va aprofitar la presentació del Concert al Castell per reivindicar que continuen sense local estable on assajar. Actualment estan utilitzant les dependències municipals on habitualment fan les seves activitats els Castellers de Cerdanyola, però “L’assignatura pendent aquest any és trobar un local estable on assajar”, reclamava Seró. Els dies previs al Concert al Castell, banda i coral les dues formacions de l’entitat assajaran a dependències de l’institut Gorgs. “Fer tasca associativa a Cerdanyola és molt desgastant, especialment en un any difícil”, explicava la presidenta de l’AMCV. Per la seva banda, l’alcalde Cerdanyola, Carlos Cordón, reconeixia que l’any passat el govern municipal va recomanar no fer el concert per la situació sanitària i demanava disculpes a l’entitat: “Vau demostrar que la cultura és segura”. El batlle agraïa a l’AMCV la seva tasca per organitzar “un d’aquells esdeveniments que col·loca Cerdanyola al mapa”

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?