El Concert al Castell o com morir d’èxit en 10 hores

castell

Ganes de tornar a la normalitat (entre cometes), ganes de música o és que els musicals triomfen? O potser serà una combinació dels tres factors, però la realitat és que mai l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) havia esgotat les entrades per al Concert al Castell en un tan poc temps. Les 700 localitats disponibles per a la cita d’avui divendres (21 hores) es van esgotar en només 10 hores.

Homenatge a West Side Story

Els jardins del Castell de Sant Marçal es transformaran en un escenari digne del Paral·lel barceloní, el districte teatral de Londres o l’avinguda novayorquesa de Broadway. ‘Un Castell de musicals’ és l’espectacle que l’entitat havia previst per a l’any passat. “És un homenatge a West Side Story”, destacava la presidenta de l’entitat, Laia Seró, que apuntava que fa temps que la formació li tenia ganes al gènere.

Col·laboració del Cerdanyola i el Ripollet al Dia

Aquesta edició del Concert al Castell suposa el retorn de la coral de l’AMCV i el debut de Raúl Lacilla en el marc incomparable dels jardins de Sant Marçal. La Banda simfònica i la Coral de l’AMCV interpretaran una tria dels musicals que han fet brillar el gènere des dels seus inicis fins a l’actualitat. Tot plegat amb uns arranjaments escrits per a l’ocasió i amb el suport del Col·legi Montserrat, les revistes Cerdanyola i Ripollet al Dia, i diversos establiments comercials de la ciutat, així com amb la col·laboració de l’Ajuntament i el marquesat. El plat fort de l’espectacle és una selecció de temes de ‘West Side Story’ en format simfònic –banda i cor–, el musical de culte de Leonard Bernstein. A la segona part, pujaran dos solistes a dalt de l’escenari i sonaran melodies que “podran reconèixer totes les generacions”. Des de l’AMCV es vol mantenir el misteri, però asseguren que el cartell -obra de Raül Teruel Centeno, dissenyador gràfic local que ara viu a Madrid- dona algunes pistes dels musicals que sonaran al concert.

Debut de Raúl Lacilla

‘Un Castell de musicals’ suposarà el debut de Raúl Lacilla al capdavant de la direcció musical del cicle de concerts al Castell de Sant Marçal. El jove director està treballant des de fa mesos amb els músics de la formació i amb arranjaments simfònics escrits per a l’ocasió dels compositors catalans Gerard Pastor, Marta Urzaiz i Adri Mena.  Després de no poder actuar al concert de l’any passat, enguany la coral actuarà amb un grup més reduït de l’habitual.

Se seguiran totes les mesures de segurat i dalt de l’escenari hi haurà també distància social

Per extremar la seguretat de la producció ‘Un Castell de musicals’, l’entitat també garantirà la distància social dalt de l’escenari i així ho està fent també durant els assajos previs. En aquest sentit, els assajos segueixen estrictament les mesures de seguretat: es reparteix gel hidroalcohòlic amb regularitat, es pren la temperatura als músics i cantaires abans d’entrar i es compta amb recipients de desinfectant, entre d’altres mesures. Tampoc es comparteixen elements com les partitures o els faristols, i es porta mascareta en tots els moments en què el músic no ha de bufar. La producció comptarà amb un sol passi, s’ocuparà menys d’un 70% de l’aforament habitual -no arribaran a les 700 entrades- i per accedir-hi caldrà portar mascareta de forma obligatòria. L’organització garantirà l’entrada esglaonada i oferirà dispensadors de gel hidroalcohòlic al recinte.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?