El col•lectiu Cerdanyola per una Educació Feminista proposa un Carnestoltes lliure d’estereotips sexistes

HoPucSerTot1

La ciutat compta ja amb un nou col·lectiu. Cerdanyola per una Educació Feminista és un grup de persones vinculades al municipi que s’ha organitzat amb l’objectiu de “promoure una educació feminista a partir de l’acció local per aconseguir un canvi global per a una societat més igualitària i lliure de sexisme”. La seva primera acció pública és una proposta per a Carnestoltes que han fet arribar a totes les escoles, instituts i escoles bressol, així com les seves associacions de famílies, per a què el puguin fer extensiu a tot el professorat i famílies. “Ens dirigim als agents educatius de la ciutat per demanar que aquest Carnestoltes 2021 contribueixi a l’autèntic esperit de la festa del Carnestoltes, que no és altre que reptar als convencionalismes tradicionals, i per tant, d’una vegada per totes, ha d’anar més enllà dels estereotips sexistes”, apunten.

L’objectiu de la proposta #HoPucSerTot és “promoure un carnaval amb disfresses lliures de sexisme i que permetin als nostres nens i nenes gaudir d’aquesta festa superant els estereotips de gènere”. Tothom pot unir-se a la campanya, per a fer-ho només s’ha de pujar una imatge amb les propostes de disfresses i accions que promoguin que les nenes i els nens puguin ser lliure d’estereotips sexistes mencionant el hashtag #HoPucSerTot.

Des del col·lectiu defensen posar a la foguera les propostes que limiten les possibilitats d’infants i joves només oferint-los un camí de ser persona, topant-se amb el binarisme de gènere: havent de triar entre disfresses “de nens” o “de nenes” . I proposen un Carnaval 2021 amb “disfresses per a ser persones lliures en la qual infants i joves no hagin de triar entre propostes per a nens o propostes per a nenes, sinó que ofereix opcions inclusives en les què totes les persones hi càpiguen, sense haver de pensar en la seva identitat de gènere per a triar la disfressa”.

Sorpresa a les xarxes socials

Aquest divendres a les 21h, a les xarxes socials de Cerdanyola Educació Feminista (FacebookTwitter, Instagram), “algú molt especial apareixerà per convidar-nos a ser-ho tot”, anuncien des del col·lectiu.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?