El Cineclub Xiscnèfils celebra el seu 30è aniversari

WhatsApp Image 2024-02-26 at 10.58.15

El Cineclub Xiscnèfils de Cerdanyola del Vallès celebra enguany 30 anys de la seva fundació. Durant aquest temps s’han projectat 878 pel·lícules i 27 curtmetratges. Durant aquest temps han passat infinitat de directors i actors d’arreu del món per la pantalla de l’Ateneu de Cerdanyola. En l’actualitat, l’entitat té més de 700 socis i 180 espectadors/sessió.

El Cineclub Xiscnèfils va néixer el 1994 com a vocalia de cinema de la Xarxa Interactiva Sociocultural (XISC) que va començar les seves activitats i a ser reconeguda per les accions solidàries i interculturals, especialment durant la guerra a Bòsnia on es van organitzar i realitzar dues caravanes de material cap a Sarajevo, i l’acolliment de famílies a Cerdanyola. Per tot el conjunt d’activitats, l’entitat va ser nominada com a millor entitat als premis cerdanyolencs de l’any, organitzats pels mitjans de comunicació locals i també va protagonitzar el pregó de la Festa Major de Cerdanyola.

Al llarg del 2024, l’entitat vol arribar a les 37 pel·lícules, amb 3 sessions extraordinàries d’èxits de diferents gèneres de l’any 1994 (comèdia, drama i acció).

Actes commemoratius

Per continuar amb la celebració, el Cineclub té previst, el pròxim 27 d’abril, una visita al Museu del Cinema de Girona amb dinar de germanor. El dia 2 de maig, coincidint amb la Festa Major del Roser de Maig, celebrarà una sessió de portes obertes (entrada gratuïta) a l’Ateneu. La temporada es completarà amb una publicació i un cartell commemoratius dels 30 anys de l’entitat, a més d’un seguit de xerrades, cursos i conferències sobre cinema a la sala 37 de l’Ateneu. El tancament de les activitats serà el dissabte 26 d’octubre, a l’Ateneu, coincidint amb l’última de les sessions extraordinàries. Tots els actes estaran oberts a la ciutadania amb prioritat per als socis/es de l’entitat en aquelles activitats amb limitació de places.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?