El Carnaval arrenca amb l’arribada del Rei Carnestoltes

carnavalpregook

Per fi, el Carnaval recupera la total normalitat a Cerdanyola després que l’any passat la rua no comptés amb concurs de disfresses. Un any més el rei carnestoltes regnarà de bell nou a la ciutat i amb les activitats que proposa omplirà de colors i animació Cerdanyola del Vallès.

Concurs

Les comparses, trios, parelles o persones disfressades que optin al reconeixement de Sa Majestat en Carnestoltes hauran de formalitzar les inscripcions a l’Ateneu (carrer de la Indústria, 38-40) de dilluns a divendres de 8.30 a 22 h o per correu electrònic a l’adreça carnaval@cerdanyola.cat. Es reconeixerà la millor comparsa, la més original, la més critica i/o reivindicativa, la millor parella o trio i la millor disfressa individual. Un jurat format per membres d’entitats de Cerdanyola del Vallès oferirà el seu suport al monarca Carnestoltes, a l’hora d’atorgar els diversos reconeixements.

La rua comptarà amb la participació de l’Associació Cultural Candombe Bantú

La rua de Carnaval 2023 de Cerdanyola del Vallès comptarà amb la participació de l’Associació Cultural Candombe Bantú. L’entitat, nascuda a Palau Solità i Plegamans l’any 2016, desfilarà en una comparsa de 30/40 persones pels carrers oferint a la ciutadania de Cerdanyola del Vallès els seus balls i les seves percussions, una part essencial i destacada de la cultura d’Uruguay. Candombe Bantú té integrants residents a a Cerdanyola i anuncien la seva participació al Carnaval cerdanyolenc serà molt especial. L’espectacularitat de la seva proposta artística, poc coneguda per aquestes latituds, és un al·licient més per gaudir de la festa al carrer. El candombe és un ritme percussió d’origen Afro-Uruguaià, i la seva expressió màxima es du a terme en carnaval. El candombe actualment és considerat per la UNESCO com a patrimoni immaterial de la humanitat.

Dijous Gras

El programa festiu arrencarà dijous a les 17.30h amb un grup d’animació infantil a la plaça Abat Oliba. A les 18h tindrà lloc l’arribada i benvinguda del rei Carnestoltes.

Dissabte Rua i Ball de Carnaval

Dissabte a les 17h la rua de Carnaval començarà a l’Avinguda d’Espanya cantonada amb l’Avinguda de Roma.  Seguirà pel carrer de Sant Casimir, el carrer de Francolí fins al passeig de Cordelles a on es dirigirà cap a l’Ajuntament, baixarà pel carrer de Francesc Layret, l’avinguda de Catalunya i l’avinguda de la Primavera fins arribar al parc del Turonet. Tots aquests carrers quedaran afectats i no es podrà circular mentre passin les comparses i persones disfressades. En arribar al Parc del Turonet, sa Majestat en Carnestoltes llegirà el pregó del seu regant. A les 19.30 h tindrà lloc el ball de Carnaval a càrrec del grup de versions Hey! Pachucos i a les 20.30h es lliuraran els reconeixements de sa Majestat en Carnestoltes.

Dimecres de Cendra

El dimecres 22 de febrer el Carnaval baixarà el teló amb la cerimònia de comiat de Sa Majestat del rei Carnestoltes (19 h, plaça de l’Ateneu). Ballarines de l’Escola de Dansa de l’Ateneu, alumnes de l’Aula de Teatre, els Diables de Cerdanyola del Vallès i l’Agrupació Musical de Cerdanuola del Vallès ploraran, ballaran i cremaran el taüt de sa Majestat en Carnestoltes per a donar pas a la Quaresma. Hi haurà berenar per a qui participi a la festa de comiat.

L’origen de la festa

El Carnaval és una festa que se celebra arreu del món i que deriva d’una festa pagana, la qual pretenia lliurar-se d’aquelles privacions que arribaven acompanyades amb el període de la Quaresma, que es caracteritzava per la duresa, repressió i sacrifici. És una festa concebuda com una diversió, on la disbauxa, la sàtira i la gresca són els principals protagonistes.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?