El Bosc Tancat torna a generar debat al ple municipal

WhatsApp Image 2024-02-29 at 12.42.35

Un dels temes recurrents als plens dels últims anys va tornar a  protagonitzar la sessió plenària de març, on els 25 regidors van restar assabentats de la formalització de la cessió del contracte de gestió del servei públic de la Zona Esportiva Municipal Bosc Tancat. Amb aquest moviment la societat Gimnàs Atlante Vallès cedeix amb drets i deures la gestió de la instal·lació a l’entitat Gestión Deportiva SF Diedri. “Estem davant d’una millora en relació al titular de la concessió. Des del 2019 no hem fet una altra cosa que anar millorant les empreses que s’han fet càrrec d’aquesta concessió i continuarem en aquesta línia”, assegurava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez.

“Per la història del Bosc Tancat, no ens podem plantejar canviar la forma de gestió d’una zona que ens ha donat tants problemes?”, preguntava Pedro Arco (En Comú Podem). “Tornem a tenir informes desfavorables i tot i això porten el punt al ple. Hi ha uns concessionaris que tenen l’obligació d’aportar una documentació i no l’aporten i aquí no passa res”, criticava Íñigo de Enterría (ERC), que afegia que “el Bosc Tancat s’ha d’obrir, però s’ha de fer bé”. Com a resposta, Sánchez assegurava que davant les discrepàncies dels diferents serveis, s’ha demanat l’informe d’un tercer que assegura que no han d’aportar aquesta documentació. “El que hem intentat és estar ben documentats i no prendre decisions arbitràries”, puntualitzava el regidor.

El Bosc Tancat tornava a aparèixer al ple amb un punt que donava compliment a una sentència favorable a l’anterior concessionari, Esport Natura Rural SL, i que es va aprovar amb l’abstenció de tota l’oposició. “A les comissions informatives hi ha preguntes que han quedat sense resposta i ens abstindrem”, lamentava Joan Sánchez (Junts). “Hem d’analitzar en què hem fallat i tractar de corregir-ho per veure què podem fer amb aquest expedient”, apuntava Pedro Arco (En Comú Podem). “En aquest expedient el PSC en el seu dia va optar pel quan pitjor millor. Per erosionar un govern va anar en contra dels interessos públics. A ERC se’ns poden recriminar moltes coses, però mai que haguem actuat d’aquesta forma”, Íñigo Enterría (ERC). La regidora de Serveis Jurídics, Sonia Rodríguez, reconeixia que aquest expedient es podria “haver portat millor”, però “ara hi ha una sentència que hem d’acatar”. Rodríguez anunciava que faran tot el possible “per reclamar el que es pugui reclamar en temps i forma”.

Adhesió de Cerdanyola a l’European Forum for Urban Security (EFUS)

El ple també aprovava –amb el no de Guanyem- l’adhesió de Cerdanyola com a membre de ple dret del European Forum for Urban Security (EFUS). Aquesta és l’única xarxa europea d’autoritats locals i regionals dedicada a la seguretat urbana. Els objectius d’aquesta xarxa, formada per 250 autoritats locals de 16 països europeus, són promoure una visió equilibrada de la seguretat urbana, que combini la prevenció, la sanció i la cohesió social; donar suport a les autoritats locals en el disseny, desenvolupament i avaluació de les polítiques locals de seguretat, i reconèixer el rol de les autoritats locals en el disseny i implementació de les polítiques nacionals i europees.  “Cal un pla integral de millora de la Policia Municipal i dotar les vacants que hi ha pendents al cos des de fa anys”, defensava Albert Turon (ERC). El regidor de Seguretat Ciutadana, Jaume Folch, contestava que s’està “treballant en aquesta línia: l’any passat es van licitar tres noves places, enguany són vuit i estem creant una borsa de treball”.

Set REO i dues modificacions de pressupost

La sessió plenària també va servir per aprovar –amb l’abstenció de Guanyem, Junts i Vox i el vot contrari d’ERC, PP i ECPC- set Reconeixements Extrajudicials d’Obligacions (REO) per serveis prestats al PEM Guiera i CEM Can Xarau.

En l’apartat econòmic, el ple aprovava inicialment –amb l’abstenció del PP- la modificació de pressupost municipal per un import de 59.667 euros per fer front a la despesa corresponent a ampliació de convenis de col·laboració amb entitats culturals i d’acció social. També tirava endavant –amb l’abstenció d’En Comú Podem i el vot contrari de Guanyem i PP- la modificació de pressupost municipal per un import de 10.000 euros pel conveni de col·laboració amb l’entitat cultural ‘Casa de Andalucia’.

Via urgència, el consistori aprovava –amb el no de Vox- el manifest en commemoració del Dia Internacional de les Dones 2024.

Mocions

Finalment, el ple va aprovar –amb els vots en contra de PP i Vox- la moció d’En Comú Podem, Guanyem i ERC per a una gestió rigurosa i eficient en l’acollida de persones nouvingudes. Per unanimitat es va donar llum verda la moció d’ERC i Guanyem per convertir les piscines públiques a l’aire lliure en refugis climàtics.

També es va aprovar –amb el vot contrari de PP i VOX- la moció de Guanyem, ERC i En Comú Podem per a la limitació dels habitatges d’ús no residencial i l’impuls de polítiques públiques d’habitatges. I l’última moció aprovada –amb l’abstenció del PP i el no de VOX- va ser la de Guanyem i ERC de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari i la necessitat de polítiques per a la sobirania alimentària.

El ple va rebutjar –amb els vots contraris de tots els partits, excepte PP i el grup proposant- les mocions de Vox per a la modificació i supressió del tribut metropòlità, per declarar la Setmana Santa de Cerdanyola Bé d’Interès Local i patrimoni immaterial de la nostra ciutat. Finalment el ple va tirar enrere –només amb els vots favorable de PP i Vox- amb la declaració institucional per l’assassinat de dos guàrdies civils en acte de servei contra el narcotràfic.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?