Dolors Sabater (CUP-Guanyem): “Cal una ruptura total i cal canviar les regles del joc”

Dolors Sabate Guanyem Campanya 14 F

La candidata a la presidència de la Generalitat per Guanyem, la llista de la CUP pel 14 F, defensa a Ripollet enfortir l’espai del municipalisme transformador i traslladar el seu esperit al Parlament. En l’únic míting presencial de la campanya,  reivindiquen l’herència de les lluites socials, veïnals, feministes, laborals i sindicals dels barris i municipis d’extraradi.

En les eleccions municipals de 2015, Ripollet, Cerdanyola i Badalona van liderar els anomenats ajuntaments del canvi. Dolors Sabater, candidata a la presidència de la Generalitat de Guanyem  —la llista de confluència de la CUP per les autonòmiques del 14-F— es va comprometre dissabte al Parc Maria Regordosa de Ripollet a portar “l’esperit“ d’aquells ajuntaments del canvi al Parlament.

Som la única força que planteja un programa rupturista, la única que no proposa sortir de la crisi apuntalant el sistema capitalista” va incidir la candidata en diferents moments de la seva intervenció al míting de dissabte — el primer i de moment l’únic celebrat de forma presencial a Ripollet en aquesta campanya atípica. Acompanyada pels candidats número 4 i 6 de la llista, el portaveu de la Crida de Sabadell Xavi Pellicer i l’exalcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, Sabater va desgranar els principals punts del programa electoral pel Vallès. Un programa que s’ha fet, va subratllar, “de baix a dalt”, incorporant “les lluites socials” i els preceptes del “municipalisme transformador”.

En plena crisi climàtica, sanitària, social i econòmica “cal una ruptura total” i cal “canviar les regles del joc” per “preservar els drets de la majoria davant dels beneficis d’uns pocs”, va proclamar la candidata d’esquerres. Amb el lema “un nou cicle per guanyar”, la confluència de la CUP i les anomenades candidatures alternatives del Vallès (amb el COP; Decidim o Guanyem, entre altres) plantegen el “sobiranisme rupturista”, aplicat tant en drets socials com territorials i de país, per “transformar la societat” i “les institucions”, “frenar l’extremedreta” i “frenar el liberalisme” i “desbordar el marc autonòmic i constitucional”, en paraules de la candidata.

La renda bàsica universal i un referèndum abans de 2025: punt estrelles del programa electoral

Sabater va destacar com a punt estrella del programa electoral Un nou cicle per guanyar—consultable al web Cup.cat— la Renda Bàsica Universal      junt amb una fiscalitat justa. A preguntes dels assistents, es va comprometre a revisar el Tribut Metropolità, que va qualificar d’injust.

El programa també recull el compromís de convocar un referèndum català abans de 2025— que ha de ser vinculant i amb aval internacional, va senyalar Sabater en presentar la seva candidatura com “la única proposta que permet avançar social i nacionalment el país”..  .

Pel que fa al Vallès, la candidatura advoca per enfortir el transport públic coŀlectiu i potenciar el tren (les grans infraestructures del país han d’estar al servei dels veïns, va dir Pellicer, citant entre altres els perjudicis que origina la C-58 a Ripollet), la preservació dels espais naturals (s’oposa a la construcció del  quart cinturó, que considera un model obsolet) i un projecte territorial del Vallès (Occidental i Oriental) que permeti als municipis mancomunar i municipalitzar serveis, recuperar els serveis públics, una gestió comuna dels polígons industrials i desenvolupar un parc agrari del Vallès

El Parc Maria Regordosa on es feia el míting està al costat del CAP II Cerdanyola-Ripollet. Escolà va centrar la seva intervenció en la defensa de la sanitat pública i l’enfortiment de l’atenció primària. Abans del míting, els candidats van reunir-se amb la plataforma en defensa de la sanitat pública, amb la plataforma de Cerdanyola No al tribut de l’AMB i junt amb el Fòrum Soterrem l’autopista, van passejar-se pel pont per comprovar in situ, l’impacte que la C-58 té sobre el veïnat de Ripollet.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?