CxC, PDECAT i MES asseguren que la viabilitat dels aparcaments soterrats està garantida

a60f95e6048a6076bc6ca88177633fab

La solució aprovada a l’últim ple “també obrirà oportunitats per l’empresa municipal Cerdanyola Promocions” , valorava la regidora de Promoció Econòmica i Contractació, Conxi Haro 

Si el ple municipal de gener aprovava per la mínima -amb els vots favorables de Compromís, PDECAT, ICV-EUiA i el regidor no adscrit, l’abstenció del PSC i el vot en contra d’ERC, C’s i PP- l’aportació de 3.095.000 euros per a l’extinció de Cerdanyola Aparca, ara tocava escenificar la satisfacció per la solució. Així ho feien conjuntament CxC, PDECAT i MES divendres passat a l’Arxiu Municipal. “Estem satisfets d’haver trobat una solució que genera consensos, és un èxit de tots que garantirà la viabilitat dels tres aparcaments soterrats i obrirà oportunitats per l’empresa municipal Cerdanyola Promocions”, valorava la regidora de Contractació, Conxi Haro, que avançava que el govern ja treballa perquè es pugui pagar amb targeta als tres aparcaments i per millorar el servei de rotació.

“Un dels acords més importants pel futur de Cerdanyola en els pròxims anys”
La solució aprovada és “una opció que significa un dels acords més importants pel futur de Cerdanyola en els pròxims anys”, segons Haro, que agraïa al PDeCAT i a MES el fet que “han volgut acompanyar l’acció de govern necessària, sempre pensant en els interessos de la ciutat”. Haro també es mostrava “sorpresa” que el grup d’ERC hagi votat en contra i “s’hagi alineat amb dues forces, PP i C’s, que defensen altres tipus d’interessos diferents als de servei públic”. Del PSC Haro esperava “una aposta més clara pel servei públic”, però assegura que el govern els reconeix una “intenció de no voler bloquejar la situació”.

Per la seva banda, el portaveu dels PDECAT, Josep Grau, assegurava que el seu suport a solució és un “acte de responsabilitat”. Per a Grau, no només es tractava de salvar “una infraestructura estratègica” per a la ciutat sinó també el Pla de mobilitat i evitar un concurs de creditors que suposava una pèrdua “d’aproximadament, en números molt prudents, de 8.800.000 euros”. A més, assegurava, l’Ajuntament no podia “perdre la gestió econòmica, operativa i estratègica durant 60 anys d’aquesta infraestructura i deixar que passés a mans privades”. En definitiva, l’aprovació del Pla de viabilitat ha suposat per al PDECAT la recuperació d’uns actius que Cerdanyola explotarà durant 60 anys com a servei públic i de la sobirania sobre una bona part d’una infraestructura estratègica per la ciutat i clau per al Pla de mobilitat. Però també, remarcava Grau, s’ha “tornat la tranquil·litat a 400 famílies de Cerdanyola” que van comprar les places en règim de concessió de 75 anys.

Finalment, el regidor no adscrit i portaveu de MES, Jordi Miró, destacava que els tres aparcaments soterrats van construïts amb ICV-EUiA liderant el govern de la ciutat. I en aquesta línia, trobava a faltar a la roda de premsa conjunta “a la força política que va participar activament en el projecte i que ara ho han defensat amb el seu vot”. Per a Miró, no haver aprovat la solució per a Cerdanyola Aparca hagués estat una “greu irresponsabilitat política”. – NF

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?