CSQP i ICV-EUiA demanen al conseller Comín que posi totes les dades sobre la taula

668fe285e7b87ea59a0ba9aff307fa0b

La coordinadora nacional d’ICV i diputada de Catalunya Sí que Es Pot, Marta Ribas, assegurava dimecres passat davant l’Hospital General de Catalunya (HGC) que aposten “per un model de sanitat pública 100%” i que veurien “amb bons ulls la proposta” del conseller Antoni Comín “sempre que no comporti riscos per a altres hospitals públics, riscos laborals i no suposi tornar a pagar per coses que ja s’han pagat”.

La diputada també demanava a Comín que posi totes les dades sobre la taula ja que hi ha molts dubtes sobre l’operació. “Quin tipus de gestió pública hi hauria? Com es faria aquesta compra?, Com s’absorbirien els treballadors? Com afectaria aquesta operació a la planificació sanitària del Vallès Occidental? i quin és el cost real d’aquesta operació?”, es preguntava Riba. En l’apartat econòmic, la diputada recordava que “aquest hospital ha estat rescatat” en nombroses ocasions: “Tots aquests diners per a nosaltres també sumen”. La regidora i portaveu d’ICV-EUiA a Cerdanyola, Maria Reina, assegurava que “l’atenció sanitària a la comarca té moltes mancances”, defensava que l’Hospital General i l’Ernest Lluch “han de ser públics” i remarcava la necessitat de revertir les retallades en l’atenció primària.

PROBLEMES DE DESPLAÇAMENT
Per la seva banda, l’alcaldessa de Montcada, Laura Campos; s’ha mostrat indignada sobre la manera en que Comín ha fet pública la proposta de compra sense “consultar abans ni donar més detalls als alcaldes de la zona”. L’alcaldessa, que assegurava que “caldria redefinir quin és el mapa de necessitats sanitàries de la comarca”, ha destacat la dificultat que tindran les localitats del Vallès Sud per desplaçar-se a l’Hospital General, ja que “no hi ha bona connexió en transport públic”. – N.Ferrer

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?