Constituïda la Taula de les energies renovables del Vallès Occidental

WhatsApp Image 2024-01-26 at 12.00.18

Ja s’ha constituït la Taula comarcal de les energies renovables del Vallès Occidental integrada pel Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca. Aquesta taula vol ser una eina que permeti coordinar les polítiques municipals i catalanes per abordar els reptes que  planteja la transició energètica.

La primera sessió de la taula ha estat presidida pel president del Consell Comarcal del Vallès Occidenal, Ignasi Giménez, acompanyat del conseller de transició energètica, Andrés Medrano. En aquesta primera sessió s’ha comptat amb la participació de la directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera, qui ha explicat en quin punt es troba el desenvolupament del Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER.

El president del Consell, Ignasi Giménez, ha destacat l’objectiu “que aquesta taula, sigui un punt de trobada, un espai de debat on puguem compartir una visió comarcal, compartir inquietuds, experiències i on puguem establir mecanismes de cooperació davant la implementació de les energies renovables al territori”.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental forma part de la Xarxa d’oficines comarcals de transició energètica. El conseller Andrés Medrano ha destacat la feina feta des de l’Oficina comarcal de transició energètica i la recent estrenada Oficina de transformació comunitària que, fruit del finançament europeu Next Generation, ha de permetre avançar en la creació de comunitats energètiques al Vallès Occidental.

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya

Segons dades del Consell Comarcal, el Vallès Occidental és la comarca de Catalunya amb major potencial de generació fotovoltaica a cobertes i teulades, mentre que el potencial a terra de la comarca està molt limitat per escasses zones compatibles amb la implementació d’instal·lacions fotovoltaiques.

El Pla Territorial Sectorial per a la implantació d’energies renovables a Catalunya, PLATER, ha de definir els criteris per a la implementació d’instal·lacions d’energia fotovoltaica a Catalunya i a cada comarca. Des del Consell Comarcal s’ha coordinat les aportacions dels ajuntaments en el procés d’elaboració del PLATER en la fase de consulta prèvia.

Avui, la directora de l’ICAEN ha explicat als representants dels ajuntaments vallesans que el PLATER finalment contemplarà, també, la implantació de l’energia fotovoltaica en cobertes, tal com van demanar els ajuntaments vallesans i el Consell Comarcal.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?