Com serà el centre logístic de Penguin Random House a Cerdanyola?

WhatsApp Image 2023-09-20 at 13.49.32
Render del futur centre logístic de Penguin Random House al solar que ocupava l’antiga Aiscondel

Després de col·locar la primera pedra del futur centre logístic de Penguin Random House a Cerdanyola les obres continuen i les previsions indiquen que estarà enllestit al segon semestre del 2024. El nou magatzem de darrera generació de 42.000 m², ubicat a la primera ​​a la parcel·la de 70.000 m2 que ocupava l’emblemàtica fàbrica d’Aiscondel, es construirà amb els millors estàndards en qualitat i sostenibilitat. Concretament, acollirà els més de 20.000 títols actius dels 42 segells editorials en castellà i català i permetrà reforçar la línia estratègica de creixement de la companyia. També millorarà l’eficiència del servei al client, tot fent arribar cada llibre a més lectors. El centre permetrà distribuir 35 milions de llibres a l’any a raó de 130.000 al dia i arribar a 36 països i als punts de venda d’Espanya amb més agilitat i flexibilitat.

Els detalls

Serà un centre de distribució logístic eficient energèticament, amb petjada de carboni neutra i amb segell Breeam Excellent, que acreditarà el compromís amb el medi ambient i el benestar dels usuaris. Un exemple són els materials d’elevat aïllament tèrmic, la instal·lació de sistemes de recuperació d’aigües pluvials de la coberta o els 10.000 captadors solars, amb una potència de 507,64 KWp que podrien proporcionar energia a més de 1.500 famílies i que evitaran emetre a l’atmosfera més de 4.400 tones de CO2 cada any, equivalent a més de 220.000 arbres. L’energia generada serà utilitzada per a l’autoconsum i l’excedent es comercialitzarà a preu raonable a les activitats veïnes.

El nou centre es basarà en la innovació i la digitalització, amb l’aplicació de la tecnologia BIM, que consisteix en un model digital compartit que facilita la centralització de tota la informació del projecte i permet la seva actualització i gestió de manera contínua. També fomentarà la mobilitat sostenible i la connectivitat urbana, tant al propi centre logístic, com a l’entorn. Algunes de les solucions que s’aplicaran al recinte són l’ampliació d’accessos al centre del municipi, aparcament per a la totalitat de la plantilla, punts fixos per a la recàrrega de cotxes elèctrics, vials i aparcaments per a bicicletes, entre d’altres.

Ampliació de les voreres, 1.600m lineals de carril bici i millora de la urbanització del seu entorn més immediat

El projecte porta associades una sèrie d’actuacions a l’exterior que reverteixen a la ciutat de Cerdanyola, com l’ampliació de les voreres, 1.600m lineals de carril bicicleta connectats a la xarxa del municipi i la millora de la urbanització del seu entorn més immediat. En l’apartat mediambiental, 6000m² de la parcel·la privada es destinaran a zones verdes i 1.700m² se cedeixen per a espai públic. Es realitzarà la continuïtat de l’arbrat d’alineació de la calçada i es crearan franges de protecció i integració paisatgística, formades per elements arbustius, arboris i plantes autòctones, amb sensors d’humitat i de reg automàtic per degoteig. En aquest àmbit, s’adequaran les zones verdes amb àrees de descans i s’habilitaran espais d’equipaments i serveis, com ara àmplies oficines, terrassa i zones de relaxació, entre d’altres.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?