Cerdanyola torna a sumar-se al Dia Internacional dels Museus

DIM 2022 DEF

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus i es duran a terme activitats entre el 14 i 22 de maig per celebrar aquesta data

El Museu d’Art de Cerdanyola i el Museu d’Història oferiran jornades de portes obertes, visites guiades, una mostra de curtmetratges i conferències, entre d’altres propostes. Les activitats organitzades amb motiu d’aquesta cita duren diversos dies al voltant d’aquesta data: en aquesta edició, la celebració tindrà lloc del 14 al 22 de maig. Una de les activitats principals és la celebració de la Nit dels Museus, que enguany té lloc el dissabte 14 de maig. Com ve sent habitual, és una bona oportunitat per descobrir els museus en un horari diferent.

Museu d’Art de Cerdanyola

Del 14 al 22 de maig
Jornada de Portes Obertes
Durant aquests dies l’accés al MAC serà d’entrada lliure.

Dissabte 14 de maig, de 17 a 24 h.
Nit dels Museus
Portes Obertes al museu per descobrir la col·lecció permanent, amb el jardí de vidre de les Dames de Cerdanyola, la bellesa i els monstres d’Ismael Smith i el classicisme noucentista de Josep de Togores, entre d’altres, així com l’exposició temporal “Presents per a una col·lecció de futur” i la mostra “Fons Ocult: Lola Anglada”.

Dissabte 14 de maig, 22 h
La vida és curta.  IX Mostra de Curtmetratges de Cerdanyola
Sala d’Actes MAC

Diumenge 15 de maig, 12 h
Cerdanyola, del Modernisme a l’Art Déco.
Visita guiada per les exposicions permanent i temporals.

Dijous 19 de maig, 19 h
Cano de Castro, un noucentista represaliat
Conferència a càrrec de Txema Romero amb la participació d’Enriqueta Guardia, especialista de Costa Rica, i Aurélien Gnat, director del Memorial de Compiègne

Divendres 20 de maig 19, 19 h
Espai B5-125
Inauguració de l’exposició temporal. L’Espai B5-125 va ser un espai d’art alternatiu amb 40 anys de trajectòria gestionant exposicions dins del campus de la UAB, sota la coordinació de la professora Teresa Camps, i amb la participació voluntària d’artistes i estudiants del Departament d’Història de l’Art. A partir de la col·laboració amb el màster d’Anàlisi i Gestió de Patrimoni Artístic el museu presenta una mostra comissariada per l’alumnat.

Museu d’Història de Cerdanyola

Del 14 al 15 i 18 de maig
Jornada de Portes Obertes. Entrada lliure a les exposicions permanent i temporal del Museu de Ca n’Oliver i al Poblat Ibèric. Acosteu-vos i descobrireu una cultura de fa més de 2.000 anys visitant l’exposició permanent i el poblat.

14 de maig, 18 h
I tu què menges?
Visita guiada a l’exposició temporal Què mengem, avui? que acull el Museu de Ca n’Oliver i que acosta a l’alimentació des d’un punt de vista històric, antropològic i social. Expliqueu-nos què en penseu de la nostra manera de menjar!

15 de maig, 11.30
El gran dinar
Activitat en la que es donarà a conèixer com era un banquet de finals dels segle XIX en una casa benestant. De la mà de quatre personatges (els senyors de la casa, l’alcalde i el capellà del poble) veurem les maneres de fer a taula i a la cuina.
Museu de Ca n’Oliver
Organitza: CRAC i Museu d’Història de Cerdanyola (Ajuntament)

15 de maig, de 10 a 14 h
Els temples de la Vall de les Feixes
Jornada de Portes Obertes i visites a l’ermita barroca de Santa Maria de les Feixes i a l’església romànica de Sant Iscle i Santa Victòria de les Feixes. La Vall on es troben és un espai on la riquesa del patrimoni històric i natural s’entrellacen per explicar-nos la història de Cerdanyola des de l’època romana fins el segle XX.

18 de maig, 18 h
Ca n’Oliver, un poblat iber laietà
Visita guiada al poblat i als tres edificis reconstruïts durant la qual descobrirem com era la vida quotidiana en un assentament ibèric, el seu urbanisme, la seva relació amb l’entorn.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?