Cerdanyola recordarà un any més les víctimes del nazisme

WhatsApp Image 2024-02-03 at 08.41.51

Cerdanyola tornarà a recordar les víctimes del nazisme diumenge 4 de febrer (12 hores) a la plaça de la Pau.

La data oficial de la commemoració és el 27 de gener declarat Dia Internacional en Memòria de les víctimes de l’Holocaust, data que coincideix amb l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz – Birkenau per les tropes soviètiques. L’acte inclou un record especial amb motiu del Dia Nacional de l’exili i la deportació republicana, que oficialment és el 5 de febrer. La commemoració s’organitza amb la col·laboració de l’Amical Mauthausen i constarà de la lectura del manifest d’aquest any que llegirà el president de l’entitat, Joan Calvo. Finalitzada la lectura es farà una ofrena floral a l’escultura que la família d’Elisa Arimany va cedir a la ciutat per recordar els quatre cerdanyolencs deportats al camp de Mauthausen. Abans de l’ofrena, es parlarà breument sobre la seva història.

L’acte forma part de la programació anual de Memòria Democràtica del Museu d’Història de Cerdanyola que va començar amb l’obra de teatre ‘El mar: visió d’uns nens que no l’han vist mai’. Durant el primer semestre arribarà  a ca n’Oliver una exposició sobre la Guerra Civil i la mostra ‘I tu que has fet per la victòria: Cerdanyola acull’ Ambdues es complementaran amb un programa d’activitats. Al maig es commemorarà el Dia de la Deportació Republicana i es realitzarà un acte en el què participaran els alumnes del Forat del Vent que estan desenvolupant un projecte de recerca sobre els deportats de Cerdanyola i que també hauran viatjat a Mauthausen.

Finalment, a l’octubre es recordaran les víctimes de la guerra civil i de la repressió franquista amb una conferència i un espectacle sobre la memòria popular.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?