Cerdanyola podria tenir una quarta escola bressol municipal

WhatsApp Image 2023-07-21 at 09.08.16

Les escoles bressol municipals van ser les altres grans protagonistes del ple de juliol. El consistori va donar llum verda –amb els vots en contra de PP i Junts i l’abstenció d’ERC, Guanyem, ECP i Vox- a encarregar al Servei d’Educació que faci les gestions oportunes perquè l’Ajuntament aprovi un encàrrec de gestió a la empresa municipal Cerdanyola Promocions de manera que a partir de l’1 de setembre de 2024 puguin iniciar-se els efectes de l’acord del Ple de 29 de setembre de 2022 de modificació de l’establiment del servei públic d’escola bressol municipal. “En aquell moment vam aprovar el canvi de gestió de les escoles bressol municipals. Però s’han produit dificultats de tramitació, sobretot quan va sorgir la possibilitat de tenir una quarta escola bressol municipal en tancar una llar municipal del poble. Això ha comportat que al maig no estigués l’encàrrec de gestió realitzat. No estem en condicions d’iniciar el canvi de gestió per a l’1 de setembre d’enguany i proposem que es facin tots els tràmits perquè l’1 de setembre del 2024 sí que pugui tirar endavant el canvi de gestió”, explicava la regidora d’Educació, Pilar Adell. “Entenem que fins al març el reglament no era efectiu, però a partir d’aquí trobem a faltar explicacions documentals fins al juliol, on apareix un informe que diu que la feina no s’ha fet perquè ha sorgit la possiblitat de fer una quarta escola bressol. Al setembre de l’any passat ja vam advertir que cometíem l’error de desmantellar un servei de concessió que tothom coincidia que funcionava molt bé”, apuntava Joan Sánchez (Junts). “No entenem com la senyora Adell no ha lluitat perquè aquest curs ja sigui efectiva la gestió directa de les escole bressol”, criticava Pedro Arco (En Comú Podem), que demanava que s’estudiïn les necessitats que té la ciutadania en aquest àmbit. “Ens abstenim perquè no podem votar a favor d’un acord que en essència oficialitza la demora de la gestió directa de les escoles bressols municipals. És un expedient que Compromís va deixar enllestit i creiem que potser no s’ha fet perquè PSC no està totalment convençut amb aquest model”, assegurava Cristina Gallardo (Guanyem). “Com és possible que des del setembre fins ara no hi hagi cap informació del que ha passat? La junta de govern local ja ha fet la pròrroga del servei?”, preguntava Íñigo Enterria. “Avui mateix hem tingut una reunió amb l’empresa per realitzar la pròrroga forçosa del contracte”, responia Adell, que recordava l’augment de la demanda registrat en els dos darrers cursos. “Ara mateix tenim 64 nens que van demanar una plaça a les escoles bressols municipals i que s’han quedat fora”, explicava la regidora d’Educació. En aquest mateix àmbit, el ple també aprovar –amb l’abstenció de PP i Vox- el canvi en l’ordenança dels preus públics per adaptar-la a la gratuïtat dels infants I2 a les escoles bressol municipals.

Els festius locals per al 2024

L’últim ple del curs també va aprovar per unanimitat els festius locals del 2024, que seran el 6 de maig (Roser de Maig) i l’11 de novembre (Sant Martí).

Modificació del PGM al polígon industrial Xarau-Santa Anna

D’altra banda, el consistori també va aprovar provisionalment –amb l’abstenció d’ERC, Guanyem, PP i En Comú Podem-  la modificació puntual del Pla General Metropolità al Polígon Industrial Xarau-Santa Anna. L’objectiu és poder encabir en la zona usos comercials, culturals i esportius. “L’aprovació inicial es va fer al maig del 2022, els informes sectorials han estat tots favorables i té la conformitat de secretaria i intervenció”, explicava la regidora de Planificació Urbanística, Eulàlia Mimó. “Es podria pensar ja una altra via de sortida de Cerdanyola perquè la via de Polizur quan comenci a operar la logística de l’antiga Aiscondel probablement quedarà molt saturada”, exposava Óscar Conde (Vox). “S’ha de atendre més els veïns d’aquella zona i fer-los més partíceps”, demanava Pedro Arco (En Comú Podem). “Hi ha una tercera illa que actualment es troba fora d’ordenació, hagués estat el moment oportú de donar resposta als veïns afectats i a una zona que és un cul de sac”, lamentava Íñigo Enterria (ERC). “Aquest canvi d’usos no creiem que generin un increment de la mobilitat”, responia Mimó, que assegurava que s’ha parlat amb tots els propietaris de la zona.

Modificacions de pressupost per quasi 9 milions d’euros

En l’apartat econòmic el ple va aprovar un total de 24 Reconeixements Extrajudicials d’Obligacions (REO). També van tirar endavant –amb els vots en contra de ECP i PP i l’abstenció de la resta de l’oposició- cinc modificacions de crèdit per un import de quasi nou milions d’euros. Aquests diners es destinaran a fer front a despeses generals de diversos serveis municipals (894.795 euros), a garantir la cobertura pressupostària dels acords de contractació aprovats (2.181.462 euros), a l’execució d’inversions (3.486.000 euros per a la fase 2 de la reurbanització de Les Fontetes, obres als habitatges municipals de l’avinguda Sant Iscle, rehabilitació de Ca n’Altimira, reparació del moll del Riu Sec al carrer Santa Anna, la urbanització dels espais de Can Xarau i La Clota i l’adequació de la Torre Llopis), a transferències de diferents serveis (1.085.000 euros) i poder fer front a les despeses previstes per aquest any 2023 d’acord a les peticions dels serveis gestors (1.306.791 euros).

Punt d’urgència sobre el Bosc Tancat

Per via d’urgència, el plenari va aprovar – amb el vots favorable de PSC i Junts, el no d’ERC i PP i l’abstenció de Guanyem, ECPC i Vox- autoritzar la cessió del contracte de gestió del servei públic de la Zona Esportiva Municipal Bosc Tancat. “La decisió del govern és garantir que el servei que s’està prestant es continuiï prestant. I creiem que de millor manera”, valorava el regidor de Serveis Econòmics, Javi Sánchez.

Rebutjades les dues mocions d’ERC

En l’apartat de mocions, es va rebutjar –amb el sí d’ERC, Guanyem, ECPC  i Junts, el no del PSC i l’abstenció del PP i Vox- una moció d’ERC que demana al govern local el compliment de les les mocions aprovades durant el mandat 2019-2023. El text també proposava la creació d’una comissió, amb representació de tots els grups polítics que van aprovar aquelles mocions, pel seguiment del compliment d’aquesta moció. La segona i última moció del ple de juliol, també presentada per ERC i rebutjada pel plenari (amb el sí d’ERC, Guanyem, ECPC  i Junts, el no del PSC i l’abstenció del PP i Vox), insta al govern de Cerdanyola a presentar un projecte de conversió de les escoles bressol municipals on sigui viable en refugis climàtics, així com una proposta d’intervencions en via pública al voltant de les escoles bressol, també les de titularitat privada, en el termini de 3 mesos.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76



Últimes notícies



Newsletter



Necessites ajuda?