Cerdanyola, nou membre de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO

WhatsApp Image 2024-02-15 at 08.53.05

Cerdanyola s’ha integrat oficialment dins de la Xarxa Mundial de Ciutats de l’Aprenentatge de la UNESCO (GNLC), al costat d’unes altres 64 ciutats de 35 països. Els nous municipis adherits són ciutats que han demostrat un gran compromís amb el foment d’oportunitats d’aprenentatge al llarg de tota la vida per a tothom a les comunitats locals. Fins ara, la xarxa la formaven 292 ciutats de 76 països i amb les noves incorporacions s’ampliarà a 356 ciutats.

Com a membre de la xarxa, Cerdanyola del Vallès s’unirà a un moviment global per donar suport i accelerar la pràctica de l’aprenentatge al llarg de la vida. A través de les seves activitats, la GNLC fomenta el diàleg polític, l’aprenentatge entre parells i la col·laboració entre les ciutats membre. La xarxa també facilita l’enfortiment de capacitats i diàlegs sobre mètodes innovadors per desenvolupar, millorar i monitoritzar les estratègies de les ciutats de l’aprenentatge. “Des de la nostra ciutat fem un exhaustiu treball per promoure un aprenentatge inclusiu en el sistema educatiu: on tot ciutadà ha de tenir accés a les mateixes oportunitats, independentment de les seves capacitats, sexe, ètnia, religió, cultura, idioma o origen social”, valora orgullós l’alcalde Carlos Cordón.

La UNESCO defineix una ciutat d’aprenentatge com una ciutat que “mobilitza tots els recursos a tots els sectors per a la promoció d’un aprenentatge inclusiu des de l’educació bàsica a la superior al llarg de tota la vida”. En aquest sentit, molts projectes i iniciatives iniciades per diferents serveis municipals de l’Ajuntament, com per el programa ‘Cerdanyola Educa’, el programa ‘Talent Factory’, la creació de l’Oficina Jove, els festivals internacionals de Teatre Infantil, el projecte ‘Artíva’t’, la formació de l’Escola Municipal de Música o l’Escola d’Adults, entre molts d’altres, milloren l’accés permanent a l’aprenentatge al llarg de tota la vida, garantint una major qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de la ciutat. “Per a nosaltres, l’aprenentatge i la divulgació científica és l’ànima del nostre municipi i la nostra marca de ciutat pretén garantir una ciutat paradigma de la innovació i del progrés col·lectiu on la transferència de coneixement està al servei del benestar de la ciutadania”, assegura Cordón posant en valor la marca ‘Cerdanyola Ciutat del Coneixement’.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?