Cerdanyola debat sobre la reforma horària en la I Jornada de Temps Educatiu

98cd27a9ec6668fd255be4380c71b8bd

La innovació i la reforma en l’àmbit educatiu són necessàries. Tradicionalment, la jornada escolar a Catalunya ha estat dividida en sessions de matí i tarda, però, des de diferents àmbits de l’educació, s’ha posat en qüestió el paper de l’escola en la societat actual. Per tal de teixir un model d’ensenyament més eficaç, dissabte, el Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) va posar en marxa la I Jornada de Temps Educatiu, un espai de reflexió ciutadana entorn les implicacions de la jornada compactada a les escoles. “No podem quedar-nos només en si volem la jornada contínua o no”, va destacar la regidora d’Educació, Elvi Vila, que considera que “el més important d’aquest debat és la responsabilitat que tenim en funció del sector que representem”.

Moderada per la tècnica d’Educació de l’Ajuntament de Cerdanyola, Maria Soler, la taula de debat ‘El Temps Educatiu’ va ser l’acte central de la jornada. La mestra i membre de l’Associació de Mestres de Rosa Sensat, Maria Vinuesa, va remarcar-ne la transcendència, ja que “cal cercar estratègies, espai i temps on tothom pugui dir la seva per millorar la qualitat d’educació que reben els infants”. Juntament amb el portaveu del Sindicat d’Ensenyament, Ramon Font; de la responsable del servei d’ordenació curricular del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Montserrat Pallàs; del portaveu de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica, Jaume Aguilar; i de l’exvocal de la Junta de la Federació d’AMPES, Andrés Encinas, van tractar la viabilitat de la jornada contínua, de la normativa que l’empara, dels avantatges i inconvenients que suposa, del paper dels agents de la comunitat educativa i de l’estat del sistema educatiu a Catalunya. “L’escola no ha de ser un accelerador, perquè els nens necessiten hores per estar tranquils i poder estar amb les famílies”, apuntava Ramon Font.

La veu de l’experiència de la jornada completa

Des del març del 2012, l’escola Pau Vila d’El Papiol posa en pràctica el model de jornada compactada i, fins ara, està tenint resultats excel·lents. “El nou horari lectiu concentra les hores de major rendiment i l’adaptació ha estat molt ràpida i bona, sobretot pel que fa als alumnes”, segons afirma el director de l’escola, Enric Naval. – Oriol Company

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?