Cerdanyola commemorarà el Dia Mundial de l’Holocaust

birkenau-402324_1920

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’associació L’Amical de Mauthausen signaran un conveni de col·laboració el divendres 28 de gener, a les 17:30h, durant el transcurs d’un acte simbòlic per commemorar el Dia Mundial de L’Holocaust (que se celebra el 27 de gener en record al 27 de gener de 1945 quan les tropes soviètiques van alliberar el camp d’extermini d’Auschwitz-Birkenau). L’acte, que es durà a terme a la plaça de Francesc Layret, comptarà amb la participació d’altres institucions i entitats de la ciutat i estarà obert a la ciutadania. En ell, a banda de recordar les víctimes del nazisme, també es commemorarà la Diada Nacional de l’Exili i la Deportació Republicana, que se celebra cada any el 5 de febrer.

L’Amical de Mauthausen és una entitat sense ànim de lucre que va ser constituïda a l’any 1962 per víctimes supervivents dels camps de concentració i extermini del règim nazi, així com pels seus familiars i amics, amb l’objectiu de fer conèixer el que va passar en aquella època i recordar la memòria de les persones que hi varen morir i patir en aquells camps amb la finalitat d’alertar a la ciutadania d’avui, especialment a la més jove, dels perills d’aquelles ideologies basades en la intolerància i l’anul·lació de drets de les persones i els pobles.

El conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Amical de Mauthausen servirà per al  desenvolupament d’un programa anual estable d’activitats sobre la Memòria Democràtica a Cerdanyola. Entre d’altres iniciatives, l’Ajuntament de Cerdanyola entrarà a formar part de la Xarxa Mai Més. Aquesta xarxa, creada al 2013, és un entramat de relacions personals i institucionals del món local català que inclou a institucions, entitats, centres educatius, projectes i persones. La Xarxa Mai Més es coordina amb xarxes similars d’altres ciutats i estats per preservar la memòria de les persones que varen ser deportades als camps de concentració nazis. En relació a la nostra ciutat, i segons les dades de l’entitat L’Amical Mauthausen, hi ha quatre persones nascudes o residents a Cerdanyola que varen ser deportades al camp de Mauthausen-Gusen.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?