Cerdanyola commemorarà el Dia d’Europa

banner-2608475_1280

El dijous 9 de maig, coincidint amb el Dia d’Europa, donarà inici un programa d’activitats a la ciutat que s’allargaran 21 de maig i que tenen com a finalitat promoure i apropar el sentiment i els valors europeus a la ciutadania de Cerdanyola.

El mateix dia 9 de maig es commemorarà el Dia d’Europa amb una declaració institucional, la hissada de la bandera europea i la reproducció de l’himne de la Unió Europea. El Dia d’Europa coincideix amb l’aniversari de la històrica ‘Declaració de Schuman’, pronunciada a París l’any 1950 per l’aleshores ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, i que es considera l’inici de la Unió Europea. Aquesta declaració proposava una nova forma de cooperació política per a un projecte basat en la pau i la prosperitat entre els països europeus. Posteriorment, es va crear la Comunitat Europea del Carbó i l’Acer, considerada el precedent de la Unió Europea que neix amb els Tractats de Roma de 1957.

El programa es completarà amb la xerrada ‘Intercanvis i mobilitat a la UE’, la representació de l’obra de teatre ‘La Idea d’Europa’, el conte infantil ‘Kalòpsia, un planeta no tan diferent’ i l’exposició de fotografia ‘Europa, des d’una mirada jove’.

Les activitats s’han programat amb la col·laboració de la Comissió Europea, la Càtedra Jean Monnet EUPOL i el Centre de Documentació Europea de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Programa d’activitats

9 de maig,  a les 12 h

Declaració institucional del dia d’Europa, hissada bandera i reproducció de l’himne de la Unió Europea.

Lloc: Plaça Francesc Layret

14 de maig, a les 18:30 h

Xerrada “Intercanvis i mobilitat a la UE”, a càrrec de Dolors Sales Pujol, cap de Mobilitat Professional Internacional del Servei d’Ocupabilitat de la UAB

Lloc: Casal de Joves de Cerdanyola

 

16 de maig, a les 19 h

Representació de l’obra de teatre “La Idea d’Europa” i posterior col·loqui amb Joan Botella Corral, catedràtic emèrit en Ciència Política (UAB)

Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola

 

19 de maig, d’11 14 h

Conte infantil “Kalòpsia, un planeta no tan diferent”. Descobrim la Unió Europea des de l’espai exterior. (4 passis: 11h, 11.45h, 12.30h i 13.15h)

Lloc: Museu d’Art de Cerdanyola

 

21 de maig, de 17 a 20h

Exposició de fotografia “Europa, des d’una mirada jove”, organitzat per l’European Youth Card Association (EYCA)

A les 19h Acte d’entrega de premis

Lloc: Pati Museu d’Art de Cerdanyola

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?