Carlos Cordón, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB

WhatsApp Image 2023-07-27 at 13.58.10

L’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, és el nou vicepresident de Mobilitat i Transport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El govern metropolità -presidit per l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni- ha iniciat el mandat 2023-2027 amb un acord de govern entre els grups metropolitans del PSC, Junts per Catalunya, En Comú Podem i ERC. El nou executiu ha establert com a prioritats per el mandat l’habitatge assequible, la mobilitat sostenible i de baixes emissions i l’augment de l’ocupació.

Cordón formarà part del nou govern de l’AMB ocupant la vicepresidència de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat. Cordón s’ha convertit així en el primer alcalde de Cerdanyola i del Vallès Occidental en ocupar una vicepresidència al govern metropolità. Per a Cordón es tracta “d’un reconeixement a la feina ben feta per part del Vallès Occidental durant els darrers anys”. L’alcalde de Cerdanyola també avança que es tracta “d’una oportunitat perquè el conjunt de l’AMB segueixi avançant en mobilitat, sense deixar ningú enrere”.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat escollit president de l’AMB a proposta del Consell d’Alcaldes, constituït pels 36 caps de govern dels consistoris de la metròpolis de Barcelona. Collboni ha rebut 83 vots del total dels 90 consellers i conselleres que formen el Consell Metropolità. Després de la seva elecció, Collboni ha iniciat la presidència destacant el valor de l’AMB com a espai de diàleg entre forces polítiques, on posar per davant l’interès general, sempre al servei dels mandats de la ciutadania. Per Collboni, “pactar i treballar entre forces polítiques diferents és el millor exemple de com entre tots hem anat construint la Barcelona metropolitana: mantenint l’autonomia municipal, les singularitats dels seus 36 municipis i fent del diàleg i la cooperació els nostres instruments”. El president ha expressat la necessitat d’obrir una nova etapa metropolitana, passant de l’administració a la governança decidida i eficaç. “Barcelona parlarà de tu a tu amb tots els seus municipis veïns, i això només ho aconseguirem iniciant una nova etapa metropolitana: l’etapa de la metròpolis federal. Davant de la constant evolució de les ciutats, garantirem que l’àrea metropolitana ofereixi igualtat d’oportunitats i de progrés als seus habitants, i afrontarem la transició energètica, ecològica i digital sense generar noves desigualtats”.

En l’actualitat, l’AMB compta amb set vicepresidències, a part de la vicepresidència executiva, amb competències en medi ambient, mobilitat i transport, planificació estratègica, urbanisme, desenvolupament social i econòmic, i internacional i cooperació.

Prioritats

L’habitatge, segons el president, és “la gran urgència que hem d’atendre i el factor que avui més afecta la vida de joves i famílies, per planificar el seu projecte de vida”. Així, ha apuntat a la necessitat urgent de fer front a la pujada desorbitada dels preus. L’objectiu de l’AMB en aquest terreny és un augment de l’oferta d’habitatge social en totes les modalitats que ja s’estan explorant (compravenda, lloguer social i col·laboració publicoprivada).

Pel que fa a les polítiques d’ocupació, Collboni ha remarcat que el nombre de treballadors afiliats a la Seguretat Social als municipis de l’AMB el primer trimestre del 2023 ha augmentat. “La reforma laboral ha fet incrementar els contractes indefinits i ha disminuït els contractes temporals. Anem pel bon camí, hem de continuar generant oportunitats i això passa per atreure noves activitats, diversificar l’economia i millorar infraestructures”.

En termes de mobilitat, Collboni ha defensat el sistema metropolità de mobilitat actual, però ha remarcat la necessitat que la xarxa de Rodalies funcioni millor, incloent-hi els ferrocarrils de la Generalitat i la xarxa d’autobusos interurbans, que són competència de la Generalitat.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76Últimes notíciesNewsletterNecessites ajuda?