Carlos Cordón: “La millor manera de millorar la mobilitat del Vallès és fer vies”

WhatsApp Image 2024-03-07 at 08.32.37

La planificació del túnel d’Horta és una qüestió que fa anys que es debat sobre la taula, però que mai arriba a les carreteres. Així ho destacava l’enginyer de camins, Director General de Ports i Transports de la Generalitat de Catalunya 2004-2005, Jordi Julià, en l’acte sobre mobilitat sostenible organitzat pel PSC.

L’alcalde de Cerdanyola del Vallès i vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Carlos Cordón, expressava que “la millor manera de millorar la mobilitat del Vallès és fer vies”. Seguint aquesta línia, manifestava una valoració positiva cap “aquest principi d’acord de pactar pressupostos” i que “hi hagi per primera vegada un estudi de viabilitat del túnel d’Horta”.

Segons Julià, en un primer pla dissenyat el 1966, hi havia 3 túnels viaris: el Túnel de Vallvidrera, el Central i l’Oriental d’Horta. Bona part d’aquesta estructura ha estat construïda, excepte els dos darrers túnels. Més endavant, la Generalitat va tornar a dibuixar un escenari on contemplava la construcció del túnel d’Horta en diversos plans, però es va quedar sobre els plànols. “Hi ha coses que s’ha fet en aquests anys, com ara tramvies, metros i rondes, en canvi, una cosa que semblava que era molt clara fa 30 o 40 anys s’ha quedat en un projecte”, declarava l’enginyer de camins.

Des del departament, explicava l’expert, van encarregar diversos estudis per realitzar un quart cinturó com la ronda de Dalt, però que passés per Sabadell i Terrassa fins a Pedralbes, a través dels túnels del Vallès. Al final, el pla no va aconseguir consens mentre que, per un altre costat, Barcelona aconseguia fer les rondes en contra de les normes de carreteres. “Es fan perquè l’Ajuntament de Barcelona mana, en canvi, en un territori com el Vallès no hi ha hagut mai aquest nivell de governança”, assegurava l’enginyer.

En acabat, Julià remarcava que el problema del túnel d’Horta és que “perquè tingui sentit, ha d’entrar a Barcelona” i, per dur-ho a terme, cal travessar les muntanyes, la qual cosa implica una gran inversió. “La solució seria fer un nou túnel més o menys paral·lel al de Vallvidrera, així es resol el nus de congestió de Sant Cugat”, concloïa Julià.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?