Cap de setmana de Tres Tombs

WhatsApp Image 2024-01-12 at 08.50.01

Els Tres Tombs arriben a les noces d’argent amb vitalitat i un programa que tindrà com a protagonista la passada de carros i cavalls del diumenge 14.

Banderers del 2024: Miquel Soler Gómez (banderer), i Roger Soler Serrano i Joan Soler Gil (cordonistes)

El programa festiu arrencava dimecres passat amb el pas de banderes al Museu d’Art de Cerdanyola. Miquel Soler, Roger Soler i Joan Soler van rebre la bandera dels Arriers i Arrieres de Cerdanyola de mans dels banderers de l’any passat. “És un honor ser els banderers i volem agrair als arriers de cerdanyola la recuperació d’una festa que ens recorda el nostre passat agrícola. Per saber el que volem ser, hem de conèixer el que vam ser”, destacava Miquel Soler.

Divendres 12. Tres alumnes de l’escola Escaladei són els banderers infantils

Els actes de la festa del patró dels animals començaran el divendres 12 de gener (15.30 hores) amb la rebuda de la bandera infantil per alumnes del Col•legi Montserrat (Èric Fidalgo, Carla Claveria i Roger Martínez seran enguany els banderers infantils).

Dissabte 13: jocs tradicionals, contes i tallers de construir i guarnir carros

Dissabte serà el torn de la mostra de jocs i esports tradicionals a la plaça de Sant Ramon (11 hores). També se celebrarà un tast de bitlles catalanes (11 hores), un taller de construcció de petits carros (11 h) a càrrec del CRAC i el Museu d’Història de Cerdanyola, el taller de guarniment de carros amb flors i vegetació a càrrec de Bambalina (11.30h) i els contes dels Tres Tombs i de com van tornar a Cerdanyola (12h, a Ca n’Ortadó).

Diumenge 14: passada dels Tres Tombs i benedicció al carrer de Lluís Companys

I diumenge serà el dia de la festa grossa. Els Trabucaires de Cerdanyola i el lluïment dels Joves Diables a la plaça de l’Abat Oliba obriran la matinal a partir de les 8.20 hores. A les 9h tindrà lloc la concentració a casa del banderer (carrer de la Flor de Maig, 44, interior) per anar cap a l’església de Sant Martí on l’ofici de la missa comptarà amb la participació de la Coral Collserola (9.30 hores). Des de les 10 hores i durant tot el matí tindrà lloc el mercat dels Tres Tombs amb productes de proximitat a la plaça de l’Abat Oliba.

De 9 a 12 hores tindrà lloc la concentració de cavalleries, carros i carruatges al Parc Tecnològic del Vallès, on l’associació gastronòmica El Pansalet oferirà l’habitual esmorzar. A les 12 hores s’iniciarà la passada dels Tres Tombs des del carrer dels Artesans per recórrer després els carrers més cèntrics de la ciutat. Com ja s’ha fet els últims anys, la benedicció dels animals (13.30 hores) es tornarà a fer al carrer de Lluís Companys, al costat de l’Ajuntament, per evitar que els cavalls rellisquin amb les llambordes del carrer de Sant Martí.

Redacció


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Nosaltres

Cerdanyola al dia és una publicació on trobareu tota la informació que necessiteu al respecte d’activitats i esdeveniments que es desenvolupin a la ciutat de Cerdanyola del Vallès.


C/ de Sant Martí, 81, 08290 Cerdanyola del Vallès

Contactar

936 91 68 76NewsletterNecessites ajuda?